MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Hatalmas bulival ünnepelték a csapvizet Balatonfüreden

2011.06.09. 10:01 • Több mint kétezer fiatal, sztárfellépők és a főszereplő: egy jó pohár CSAPVÍZ - a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezésére a Balaton három legnagyobb városa is csatlakozott a MAVÍZ június 8-i, országos Guinness-rekord kísérletéhez. A részvevők, akár csak akcióban résztvevő húsz városban, a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember rekordját próbálták meg felállítani, hatalmas sikerrel. Balatonfüreden Bán László műsorvezetésével délután 3-ig tartott a show.

Több mint négyszázan vettek részt Balatonfüreden a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekord kísérletén. A szervezők már déltől várták rekordra regisztrálókat, egy órakor pedig kezdetét vette a kvízjátékokkal és sztárfellépőkkel fűszerezett buli. A közönséget már az elsőként fellépő Lola is levette a lábáról fantasztikus hangjával. A rekordkísérlet előtt közvetlenül Balatonfüred polgármestere, Dr. Bóka István köszöntötte a szép számmal egybegyűlt érdeklődőket. A polgármester elmondta, különösen örül, hogy Balatonfüred is részt vesz a kezdeményezésben, hiszen ő és családja is előszeretettel fogyasztanak csapvizet otthonukban. Kettő óra előtt pár perccel Arday Zoltán, a DRV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese pár mondatban összefoglalta a június 8-i rendezvény jelentőségét. A vezérigazgató-helyettes a víziközmű szakma kiemelt feladatának nevezte a felnövekvő generáció ösztönözését az egészséges csapvíz fogyasztására, és környezetünk védelmére. - A mai akcióval is az volt a célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a csapvíz nem csak olcsó, és rendkívül könnyen hozzáférhető, hanem az egyik legjobban ellenőrzött élelmiszerünk is, így méltán érdemes a megbecsültségre - jelentette ki Arday. Pontban két órakor Arday Zoltán emelte poharát az összegyűltek egészségére, a szünidőre és a rekordkísérlet sikerességére, majd a helyszínen és az ország húsz városában összegyűlt több tízezres tömeggel együtt, egy finom pohár csapvíz közös elfogyasztásával megkísérelték felállítani az egyszerre legtöbb csapvizet fogyasztó ember rekordját. A végső eredményre a Guinness-bizottság döntéséig még nagyjából egy hetet várni kell, de akik kilátogattak a balatonfüredi hajóállomásra, már most is rekordernek érezhetik magukat, hiszen ekkora összefogásra a csapvíz népszerűsítése érdekében még soha nem volt példa az országban. A rekorderek a vízivás után a DRV egyik meglepetés fellépőjével, Puskás Petivel együtt bulizhattak késő délutánig.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1021

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.22 07:06:05

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT