MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Kékszalag: Litkey Farkas tizedik győzelmét aratta

2011.07.15. 10:23 • Litkey Farkas kormányzásával a Lisa nevű hajó nyerte meg a 43. Kékszalagot. A hagyományos tókerülő vitorlás versenyen a győztes csapat 21 óra 23 perckor ért a balatonfüredi célba. A légvonalban 145 kilométeres távot 12 óra 23 perc alatt tette meg. Ezzel idén sem dőlt meg a Nemere II. cirkáló 1955-ben felállított 10 óra 40 perces rekordja.

Második helyen a Principessa érkezett a célba, amely Rauschenberger Miklós kormányzásával sokáig vezetett a versenyben. Kezdetben a kilenc órás rajt után gyenge szél fújt, amely inkább ennek a hajónak kedvezett, ám a nyugati medencébe érve a Lisa felzárkózott és a két hajó sokáig szoros versenyt vívott egymással. A Balaton nyugati végében azonban már erősebb szél fújt és a Lisa a Keszthelytől Balatonfüredre vezető úton tetemes előnyre tett szert. Harmadik helyen a Király Zsolt kormányzásával vitorlázó Sponsor Wanted nevű hajó végzett. A 2011-es Kékszalagon 589 hajó állt rajthoz. A többségre még nehéz éjszakai vitorlázás vár, hiszen a meteorológia erős szelet ígér.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 938

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.17 15:41:23

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT