MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Különös ébresztő volt vasárnap Füreden

2011.07.19. 16:58 • Különös ébresztőre riadtak fel vasárnap hajnalban Balatonfüreden. Egy gőzmozdony sípjának fülsértő hangját hallhatták többször egymás után. A rendőrkapitányság ügyeletére folyamatosan érkeztek a bejelentések, hogy valaki háborgatja a hajnali álmukat.

A járőrök a vasútállomásra siettek, ahol látták, illetve hallották, hogy a VII. vágányon álló gőzmozdony sípját üzemelteti valaki. Kiderült, hogy egy 22 éves szegedi fiatalember gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor felmászott a gőzmozdony vezetőkabinjába, és addig húzta a gőzsípot működtető kart, míg a rendőrök véget nem vetettek a csendháborításnak. A gyermekkori álom beteljesítéséhez a bátorságot némi alkohol fogyasztása is elősegítette. A férfi ellen szabálysértési feljelentést tettek vasúti, köztisztasági szabálysértés elkövetése, valamint csendháborítás miatt. A 109.109 pályszámú gőzmozdony egyébként annak a nosztalgiavonatnak a része volt, amely a hétvégi Kékszalag vitorlásverseny tiszteletére érkezett még pénteken Balatonfüredre.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Pad Zoltán - 2011.07.21. - 11:13:39

Már a csendrendelet kapcsán megkérdeztem a közös képviselő asszonytól,hogy minket ki véd meg az itt randalírozó nyaralóktól...? Ha minket köteleznek arra,hogy biztosítsuk(zajilag)az itt nyaralók nyugalmát,minket ki biztosít az itt nyaraló (állatoktól) ?A vasuttól pár percre lakom.....Klassz volt vas.reggel fél hatkor!Bár a városvezetés annó adott tüzijáték bemutatóra engedélyt ,hétvégén a város közepére nyólctol- éjfélig....Úgy érzem lassan másodrendű állampolgárok leszünk a városunkban..Pedig én itt születtem 45 éve!

#1 - HJ - 2011.07.19. - 18:05:07

Erról jut eszembe ! Régen, még a pengős világban, megbüntették az állomásfőnököt, ha késett a vonat. Felelősségre vonták. Meg kellett magyaráznia a késés okát ! Távirón. És igy szólt az egyik táviratváltás főnökségével.

"Kirakás, beralás, aláirás AMIRÁS." Válasz: " Amirás, Amirás, maga hibás, nem vitás. 10 Pengő a levonás."
Bocs !

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1489

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.10 23:58:13

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT