MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

December 11-től életbe lép az új vasúti menetrend

2011.12.08. 08:27 • Új menetrendi év kezdődik december 11-én a vasúton, a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások. Január elsejétől a vonatokon nem lehet dohányozni, az év végéig a kijelölt vonatokon és kocsikban még megengedett a dohányzás.

A Balaton északi partján jelentősebb változások nélkül lépünk át az új menetrendi idénybe, a 14:21-kor Székesfehérvárról induló vonat azonban Balatonfüred helyett Tapolcáig közlekedik majd vasárnaptól. Az indulási ideje Balatonfüredről 16:12 perc. Vélhetően az utasszám csökkenése miatt a Budapest-Tapolca-Budapest gyorsvonatokban ezentúl egy kocsival kevesebb közlekedik majd, viszont a személyvonatok jelentős részét a Németországból vásárolt modernebb kocsikból állítják ki. Hétvégenként a megszokott rendben közlekednek tovább a Desiro motorvonatok is. A dél-balatoni vasúton a Venezia vonat - az olasz vasút előnytelen üzleti ajánlata miatt - nem közlekedik, helyette bécsi átszállással kínál a vasúttársaság Velencébe, Rómába, Bolognába és Firenzébe éjszakai eljutást. Belföldön a megszűnő vonattal azonos időfekvésben Budapest-Keleti-Nagykanizsa között gyorsvonat közlekedik. Zürich viszont elérhető lesz közvetlen Railjet vonattal is: új nappali vonatpár közlekedik Budapestről Zürichbe és vissza. Budapest és Prága között új vonatpár közlekedik Slovan néven, naponta. Ezzel a két főváros között már öt nappali és két éjszakai eljutási lehetőség áll az utasok rendelkezésére. Istria néven új éjszakai vonat közlekedik Pulába a Budapest-Győr-Zalaegerszeg-Őrihódos-Ljubljana-Pula útvonalon a nyári időszakban, heti két alkalommal. A 2011/2012. évi vasúti menetrend 2012. december 8-ig lesz érvényben, a menetrendkönyv megvásárolható a füredi pályaudvaron is.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 905

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.22 04:10:13

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT