MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Összességében elégedett a rendőrség az idei nyári szezonnal

2008.09.24. 08:22 • A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkáját -amely összefogja a Balaton környéki megyék rendőrségi feladatait- az Önkormányzati Minisztériumtól kapott 27 millió forint is segítette a nyári plusz feladatok végrehajtásában. Talán ennek is köszönhető, hogy 13%-kal csökkent az ismerté vált bűncselekmények száma, a gépkocsilopások 6%-kal estek vissza, míg közlekedési balesetből 23%-kal történt kevesebb mint 2007 hasonló időszakában. Mindezt Samu István, az ORFK rendészeti igazgatója mondta el a szezont értékelő füredi sajtótájékoztatón.

A vezérőrnagy kiemelte, a nyáron többször kellett nagyobb erőket vezényelni a tóhoz, főleg kiemelt rendezvények idején. Így többször jött megerősítés a készenléti egységtől, rajtuk kívül pedig az Apeh, a Vám- és Pénzügyőrség, valamint a Munkavédelmi Felügyelőség is részt vett a nyári akciókban. Váradi Károly r. ezredes, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója, aki ebben az évben a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkáját is irányította, fontosnak tartotta kiemelni, hogy a Balaton körül 2008 nyarán a lakosság és a vendégek nyugalmát megzavaró erőszakos bűncselekmény, mint pl. fegyveres rablás nem történt. Ugyanakkor a sajtótájékoztatón hallottuk, mivel idén 50%-kal emelkedett a külföldi -főleg ukrán, német, holland- fiatalok által elkövetett garázdaságok száma, jövőre új koncepcióval készül majd a rendőrség az idegenforgalmi szezonra. Ennek egyik eleme lesz például, hogy szigorúbban ellenőrzik majd a közlekedési szabályok betartását. Erre azért van szükség, mert bár 23%-kal kevesebb volt a baleset, ezen belül nőtt a halálos ütközések száma. A füredi tájékoztatón azt is megtudtuk, hogy az idén nyáron a tavalyihoz képest 40%-kal több embert kellett kimenteni a Balatonból, 5 személy pedig belefulladt a tóba.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1067

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.17 14:40:43

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT