MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megérkezett az első hajó Balatonfüredre

2009.04.11. 11:40 • Nagyszombaton megindult a balatoni hajózás, és ezzel hivatalosan is kezdetét vette a menetrend szerinti forgalom, a 163. hajózási idény. Ha a Balatoni Hajózási Részvénytársaság nem is mind a 22 kikötőjében, de a Siófok - Füred - Tihany és a Fonyód - Badacsony közötti szakaszon idén április 11-től kezdve rendszeresen járnak már a hajók, tehát nem állnak le az ünnep után mint a korábbi években.

Az első hajón, a 118 éves Kelén fedélzetén dr. Balázs Árpád Siófok polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke, dr. Horváth Gyula a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a siófoki képviselők társaságában dudaszó mellett hagyta el a siófoki kikötőt, hogy megérkezzen Balatonfüredre. A füredi parton, a balatoni önkormányzatok összefogását is jelképezve, Balatonfüred és Keszthely polgármestere, dr. Bóka István és Ruzsics Ferenc várta a déli partiakat. A füredi kikötőben ünnepélyesen is felvonták a ma már 100 százalékban a helyi önkormányzatok tulajdonában lévő balatoni hajózás lobogóját. A hajózási cég vezérigazgatója a Füred Televíziónak elmondta, az idén huszonkét személyhajó, négy komp, egy vitorlás és egy jacht szállítja majd az utasokat. A Balatoni Hajózási Zrt. az idén kis mértékben emelte a jegyárakat, a felnőtteknek 4-6 százalékkal kell többet fizetniük, mint tavaly. A cég a válság miatt nem csökkenti a járatok számát, sőt ha igény lesz rá van még plusz kapacitás is, -tette hozzá Horváth Gyula. A Balatonfüred Város Önkormányzata és a Balatoni Szövetség által szervezett ünnepség után, a füredi mólón, ingyenes sétahajózással várták a közönséget.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1585

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.02.23 10:04:57

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT