MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Rendészeti képzés indul a Széchényi Szakképzőiskolában

2009.05.27. 11:18 • Szeptembertől új rendészeti képzés indul a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképzőiskolában Balatonfüreden. Az erről szóló megállapodást az elmúlt héten írták alá az érintettek. Az új osztályban kiemelten oktatják majd rendészeti ismereteket, ami a hegesztőket is képző agráriskola számára jelentős profilbővítést jelent.

A megyei fenntartású intézmény a régióban elsőként csatlakozott a rendészeti képzést nyújtó szakközépiskolákhoz, az országban már 57 helyen folyik ilyen oktatás. Dr. Bolcsik Zoltán megyei rendőrfőkapitány a Füred Tv-nek elmondta, a rendőrség minden segítséget megad majd az iskolának a sikeres munkához. Szükség van a rendőrök utánpótlására, mivel a megye főkapitányság 130 fős létszámhiánnyal -ez egy kapitányságnyi állomány- küszködik. Szalay Tibor az iskola igazgatója mérföldkőnek nevezte az új képzés beindítását, hiszen ahogy fogalmazott, ma több lábon kell állnia egy iskolának ahhoz, hogy sikeres legyen vagy egyáltalán talpon maradjon. A tanterv alapos felkészítést jelent majd a fiataloknak a főiskolai tanulmányaikhoz is. Hogy igény volt az új képzésre mi sem bizonyítja jobban, hogy már az első évfolyamra 36 szülő jelezte, mindenképpen ide iratja gyermekét.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1083

Mai megtekintés: 4

Utolsó: 2024.07.19 17:17:08

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT