MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Minden eddiginél több vendég a reformkori hétvégén

2009.09.29. 13:12 • Séta a századok között, avagy romantikus reformkor Balatonfüreden. Ismét a hagyományos és látványos felvonulással indult az ősz legnagyobb szabású eseménye az észak-balatoni városban. A parton annyian voltak, mint egy nyári délutánon a szezonmeghosszabbítás ezen a hétvégén egyértelműen sikerült.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Bethlen István a Magyar Páneurópai Unió elnöke beszédében összefogásra buzdította a magyarokat, mondván ez az út a válságból való kilábalásra. Az összefogás füredi vonatkozását is méltatta, nem csak Balatonfüred jelentős fejlődését említette, hanem azokat is akik ezt a rendezvényt megszervezték. A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület vagyis a rendező szervezet elnöke Rádóczy Andrea úgy vélte, elérték azt amit néhány évvel ezelőtt célul tűztek ki maguk elé, hogy ősszel is tele legyenek a füredi utcák vendégekkel. A háromnapos fesztivál és az ehhez hasonló őszi rendezvények számokban mérhető hasznot hoznak a turizmus konyhájára, -ezt már Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója mondta a Füred Tv-nek. A rendezvény a legkülönfélébb kulturális programokat kínálta, itt volt a világhírű Erkel Ferenc Néptáncegyüttes, a Holló Együttes bordalokat adott elő és ennek apropóján átadták a "Romantikus reformkor fesztivál bora" díjat is. Ezt egy 2008-as évjáratú sárgamuskotály nyerte el, amit a főkajári Feind Borház készített. Formabontó módon -hogy a fiatalok felé is nyisson a fesztivál- meghívták a montreali világbajnokság győzteseit, a 4ForDance együttest, a népi motívumokkal tűzdelt táncshow-t rengetegen figyelték. A popzene is szerepet kapott, Keresztes Ildikó koncertjére is sokan voltak kíváncsiak. A programokat folyamatosan iparművészeti vásár, korabeli játszótér, verbunkos parádé kísérte és nem maradt el a hagyományos reformkori bál sem.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - verbunkos - 2009.10.02. - 16:08:45

Mióta ekkora hagyományörző a Takács elvtárs?

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1101

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.04.19 07:59:33

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT