MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Felszentelték a füredi evangélikus parókiát

2009.10.26. 10:16 • A füredi evangélikus templom felépülése után tíz évvel, október 25-én vasárnap felszentelték a 130 négyzetméteres új parókiát. A 40 millió forintba került korszerű épület, nemzedékeken keresztül biztosít majd otthont a helyi egyházközösség lelkészének. Elsőként Riczinger József evangélikus lelkész költözhet be a parókiára.

Az új épületben -amely Benczúr László Ybl-díjas építész tervei alapján készült- a lelkészi lakás mellett, helyet kapott egy iroda valamint egy vendégszoba is arra az esetre, ha a testvérközösségek képviselői érkeznek Balatonfüredre. A beruházáshoz 20 millió forintos támogatást nyújtott a Balatonakali Evangélikus Egyházközösség, 800 ezer forintot az országos egyház, a fennmaradó rész teljes egészében adományokból teremtették elő, sokat segítettek a germeringi evangélikus egyház hívei is. A felszentelési ünnepség Istentisztelettel kezdődött, ahol jelen volt Ittzés János elnök-püspök is aki a Füred Tv-nek elmondta, a templom és a parókia egy fontos híd két pillérét képezik Isten és a füredi hívek között. Hozzátette, nem elég ugyanakkor csak templomokat és parókiákat emelni lényeges, hogy az emberek szívében is igazi szeretet és hit legyen. Az új parókiát Polgárdi Sándor esperes szentelte fel, ezután a jelenlévők belülről is megtekinthették a lelkészlakást.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 807

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2022.06.23 13:25:14

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT