MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Félő, hogy külföldre mennek a kiváló orvosok

2010.03.02. 11:54 • Van még mit javítani az ellátáson, de azért nem kell szégyenkeznünk Európában a sürgősségi kardiológiai ellátás terén, ebben értettek egyet azok a szakemberek, akik a füredi szívkórházban tanácskoztak a témáról. A Közép- és Nyugat-dunántúli régiót képviselő orvosok és mentősök szerint a feltételek adottak egy jól működő országos betegmentő hálózathoz, ami a szívinfarktusos betegek számára életmentő.

Veszprém megyében különösen jó a helyzet, hiszen a megye bármely településéről 50 perc alatt a megfelelő ellátást nyújtó intézménybe kerülhet a szívinfarktusos páciens, ilyen modern szívcentrum működik Balatonfüreden is. A pozitívumok mellett a rendszer problémáiról is szó esett. -Kívánatos lenne, hogy az észak-keleti országrészben és az Alföld térségében is létrejönne hasonló sürgősségi kardiológiai ellátószolgálat, az első lépéseket már ott is megtették, -tájékoztatta a Füred Tv híradóját Prof. dr. Veress Gábor, a szívkórház főigazgatója. Hozzátette: Félő, hogy a rendszer alul finanszírozása és az alacsony fizetések miatt az évek során professzionális módon felépített szakmai csapat szétesik. Az elmúlt időszakban két kiváló orvos is távozott a füredi szívkórházból, hogy akár tízszeres fizetésért Európa nyugatabbik részén kamatoztassák tudásukat, - mondta el az főigazgató.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - Peti - 2010.03.02. - 16:44:26

Lassan már nem csak az orvosok.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 901

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2022.06.24 11:57:49

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (1)

2009.12.07. Új mentőbeálló a Szívkórházban

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT