MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Uniós támogatást nyert a füredi könyvtár

2010.03.23. 09:28 • Három városi könyvtár összefogásával jött létre az a konzorcium, amely 7,7 millió forintot nyert egy uniós pályázaton. A projekt lényege az informatikai rendszerek korszerűsítése és egy közös webfelület létrehozása, ahol Balatonfüred, Balatonalmádi és Zirc helytörténeti adatbázisát lehet majd elérni a világhálón. A könyvtárak ezzel nyitnak a kisebb települések felé, megteremtve az esélyegyenlőséget.

A füredi bibliotéka hárommillió forintot költhet erre a célra. A pályázat segítségével a fogyatékkal élők esélyegyenlősége is javul, hiszen a könyvtár földszintjén is kialakítanak egy internetes munkahelyet, ahová a mozgássérülteket várják majd, ezen a gépen a látássérülteket felolvasóprogram is segíti. A könyvtár vezetése tervezi az épület környékén WIFI internet hozzáférés biztosítását is. Az elnyert támogatásból arra is lesz lehetőség, hogy több balatoni település mintájára strandkönyvtár üzemelhessen a Kisfaludy strandon.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 905

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.05.28 11:37:34

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (1)

2009.07.30. Felújítás a könyvtárban

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT