MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Rendőrkézen a füredi bűnbanda

2011.05.12. 10:55 • Hosszú a bűnlajstroma annak a fiatalokból álló 12 fős füredi bandának, amelynek tagjai ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság folytat kábítószerrel visszaélés, zsarolás, rablás, csalás, lopás, orgazdaság és más bűncselekmények miatt eljárást. A tizenkét gyanúsított közül kettő gyermekkorú, kettő pedig fiatalkorú. A banda tevékenységének értelmi szerzői - három 20 éves fiatalember és egy 15 éves fiú - előzetes letartóztatásban vannak.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményeket 2010. nyarától követték el a gyanúsítottak, az első feljelentés azonban csak tavaly decemberben érkezett. Ekkor a Köztársaság úti lakótelep egyik ingatlanába törtek be. A lakásba rövid időn belül kétszer is bementek hamis kulccsal, és elektronikai cikkeket, illetve aranyékszereket tulajdonítottak el a tettesek összesen 550 ezer forint értékben. Az előzetes letartóztatásban lévő fiatalemberek a lakótelepen fiataloknak kínáltak kábítószert eladásra - több alkalommal sikerrel -, valamint maguk is fogyasztók voltak. A fogyasztók között az egyik fiatal még gyermekkorú, 13 éves. A lakókörnyezetükben fiatalokat zsaroltak meg és kényszerítettek pénz, illetve értéktárgyaik átadására. Pénzt kértek kölcsön, de előre tudták, hogy azt nem fogják tudni visszafizetni, ezzel csalást követve el. 2011. februárjában egy gyermekkorú fiút késsel fenyegettek meg és próbálták meg értéktárgyai átadására bírni. Mivel a fiúnál se pénz, se telefon nem volt a lakására kísérték, hogy hozzon ki számukra értékeket, ám ezt a sértett nem tette meg. A felfegyverkezve elkövetett rablásban részt vett egy 13 éves fiú is. A gyanú szerint két lépcsőház közös tárolóiból vittek el horgászfelszereléseket, illetve egy iskolából is elloptak DVD lejátszót. A lopásokból származó értékeket eladták, de rongálás, garázdaság és közlekedés biztonsága elleni bűncselekménnyel is alaposan gyanúsíthatóak. A többségében rendezett családi viszonyok között élő bandatagok közül ketten már korábban is összeütközésbe kerültek a törvénnyel, korábban kábítószer fogyasztásért vonták őket felelősségre. Eddig összesen 33 - köztük több üzletszerűen, valamint folytatólagosan elkövetett - bűncselekménnyel gyanúsították meg a füredi nyomozók az eljárás során a fiatalokat, akik közül négyen jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Pötyinéni - 2011.05.13. - 07:30:43

Mindegy milyen származású, itt a szülői felelősség, a családi modell a meghatározó. Ki mit lát otthon, kit mennyire hagynak magára a szülők. Ülj le fiam a Facebook elé, meg chatelgessél a többi nem számít. Szülői szeretet, gondoskodás, egy olyan családi hangulat megteremtése otthon, amiben a gyermek jól érzi magát. Na ezekkel lehet a hasonló bandákba verődést megelőzni. És igen egyetértek Hubával, a szülőket is felelősségre kell vonni! Anyagi értelemben is, de akár elzárással!!! Legyen rend ebben az országban, mert ha ilyen marad a felnövekvő generáció, milyen felnőttek lesznek ezekből a gyerekekből? Majd az utcán fognak lelőni bűntetlenül?

#1 - Huba - 2011.05.12. - 15:47:00

Én a szülőket vonnám felelősségre, de nem kicsit.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1885

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.13 17:17:47

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT