MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Átadták a Balatonfüredi Yacht Club felújított kikötőjét

2012.01.28. 15:03 • Szombaton délelőtt ünnepélyes keretek között átadáták Európa egyik legrégebbi vitorlás klubjának, az idei évben 145. születésnapját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club belső kikötőjét. Az Európai Uniós pályázati forrásból és 61 % saját erőből megvalósuló több, mint nettó 80 millió forintos beruházás végeredménye, a Balaton legrégebbi kikötőjének teljes felújítása és korszerűsítése.

A 2010. őszén kezdődött felújítást több éves előkészületi munka előzte meg. A korszerűsítés során felújításra került a déli hullámvédő móló, a nyugati partfal, valamint a belső kikötőben felgyülemlett iszaptöbblet is kikotrásra került. Két újabb vendéghellyel bővült a felújított kikötő, amely jelenleg 29 hajó befogadására alkalmas. Megújult a műemlék jellegű sólya és sólyatér, megtörtént az 1919-ben épült árbocdaru korszerűsítése. A rekonstrukció keretén belül megteremtődött a lehetősége egy mobil szennyvízszivattyú kialakításával a hajókban található beépített szennyvíztartályok ürítésére is. Az akadálymentesítés, a mozgássérült parkolók kialakítása és egy, a mozgássérülteket hajóba beemelő daru által a Balatonon egyedülállóan, a mozgássérült versenyvitorlázás előírásainak teljes mértékben megfelelő létesítmény épült. Az átadó ünnepség Aranyos József, a Balatonfüredi Yacht Club elnökének köszöntőjével és bevezetőjével kezdődött, majd Nagy Attila, a klub előző elnöke és Böröcz István, a BYC ügyvezetője ismertette a beruházással kapcsolatos prezentációt, végül az ünnepélyes szalagátvágást követően a meghívott vendégek helyszíni bejárás keretén belül ismerkedtek a megújult kikötővel. Videó hamarosan!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1385

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2021.05.18 01:52:42

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT