MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Balatoni játék gyerekeknek a Facebook-on

2012.02.07. 14:59 • Balatonológia nevű interaktív kommunikációs kampány indult a Facebook-on. A játék célja felkelteni a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben élő 7-8. osztályos gyerekek érdeklődését a környezettudatosság, valamint saját élőhelyük, a Balaton kiemelt értékei iránt. Értékes fődíjakért folyik a küzdelem.

Fő cél, hogy a gyerekekkel interaktív kommunikációt folytatva a témákban, megismerjük véleményüket, gondolataikat a környezetvédelemről és bővítsük ismereteiket lakóhelyükről, a Balatonról. A kampány további célja, hogy emelje a BKÜ területén élő emberek környezeti tudatosságát, valamint igyekszik elősegíteni a Balaton és környékének fenntartható fejlődését egy jövőbeni jobb élet reményében. A játék első részében a gyerekek tanári regisztráció után, egyénileg tölthetik ki a "Ki mit tud a Balatonról?" kvíz 6 fordulóját a Balatonológia Facebook oldalán. Az osztályok közötti verseny tétje egy izgalmas osztálykirándulás a Zamárdi Kalandparkba. Jelenleg 12 osztály verseng a nyereményért, de a játékba bármikor bekapcsolódhatnak a gyerekek, hiszen minden eddigi forduló kérdései elérhetőek a közösségi oldalon. A játék második része, mely 2012 márciusában indul, a Balaton körüli természet, élővilág sokszínűségére épül majd. A kampány az Európai Unió "EULAKES: Környezeti stressz alatt álló tavak Európában" című projektjének keretében valósul meg, melynek fő célkitűzése a közép-európai tavak fenntartható használatának elősegítése. A projekt 4 tóval foglalkozik: az olasz Garda-tó, a Balaton, a Fertő-tó és a lengyel Charzykowskie-tó. Magyarországról a projekt megvalósításában a Pannon Egyetemmel szorosan együttműködve a Balatoni Integrációs Kft. vesz részt.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1331

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.16 04:22:30

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT