MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Vége a korizásnak, jön a futószezon

2012.02.20. 10:33 • A vizirendészet pénteken már nem engedte kinyitni az Esterházy strand korcsolyapályáját, így a hétvégén már lehetett korcsolyázni Balatonfüreden. A Balaton jege vizes, helyenként megrepedezett, rámenni életveszélyes. A Vitorlás tér öblében is lezárták a pályát. Indul viszont a tavasz egyik kedvelt sportága a futás.

Március 15-18. között rendezik meg az BSI Balaton és FélBalaton Szupermaratont. Az indulók ezúttal is körbe futják a tavat, ami különleges élmény és teljesítmény is egyben. Kisebb szakaszok is teljesíthetők így bárki jelentkezhet. A maratoni táv célállomása Füreden lesz. Az ötödik alkalommal megrendezendő BSI Balaton Szupermaraton távjai teljesíthetők egyéniben, párban vagy csapatban, de csatlakozni lehet négy, kettő vagy akár csak egy napra is a mezőnyhöz. A verseny keretében négy nap alatt lehet körbefutni a Balatont, ami összesen 195,4 kilométer teljesítését jelenti. Az első napon a mezőny Siófokról indul, a cél Fonyódon lesz 46,7 kilométer megtétele után. Innen rajtol el a második nap, a cél 52,9 kilométerre van Szigligeten, a vár alatt. A harmadik napon Badacsonyból indul a mezőny, itt már a FélBalaton Szupermaraton teljesítői is csatlakoznak a 43,6 kilométeres távhoz Balatonfüredig. A negyedik napon a Balatonfüredről Siófokig tartó 52,2 kilométeres szakasz zárja az eseményt. A félBalaton 95,8 kilométeres távját két nap alatt lehet lefutni Badacsonytól Siófokig. Aki már a tavasz elején szeretne egy maratonnal indítani, március 17-én állhat rajthoz a Maraton Füreden. A tervezett útvonal: Badacsonytomaj - Balatonfüred. 1. szakasz: Badacsony - Révfülöp 12,1 km. 2. szakasz: Révfülöp - Fövenyes 17 km. 3. szakasz: Fövenyes - Balatonfüred 13,1 km. A futók végig kijelölt kerékpár- vagy kerékpárbarát úton haladnak, 6-8 kilométerenként frissítőállomás várja majd őket.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1358

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.16 13:16:45

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT