MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Balatonfüred járási központ lesz - Almádi levált

2012.04.02. 11:08 • Tíz járás lesz Veszprém megyében az új tervezet szerint, mivel a módosítás alapján Balatonalmádi is önálló székhely lehet. A járásokról júniusig születik törvény, maga a rendszer, jövő év januárjától lép életbe. A működésről, a járási hivatalok kialakításáról még nincsenek konkrétumok.

A Veszprém megyei járási rendszer új tervezete szerint megyében 10 járást alakítanak ki, ezek közül az egyik központja Balatonfüred lesz. A járásközponthoz várhatóan az alábbi, mintegy 25 ezer lakost számláló 16 település tartozik majd: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly, és Zánka. Bóka István polgármester, országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta, kevés olyan megye van, ahol ilyen mértékben vették figyelembe az érintett állampolgárok illetve a települési polgármesterek szempontjait. A járási rendszer kialakítása illeszkedik a történelmi hagyományokhoz, úgy hogy közben figyelembe veszi az elmúlt évtizedekben történt változásokat is - tette hozzá Bóka István, aki szerint dinamikus fejlődése miatt Balatonalmádi megérdemli a járási státuszt. A járások kialakításával megtörténik az önkormányzat és államigazgatási feladat- illetve hatáskörök szétválasztása, a járási kormányhivatalokhoz kerülnek majd a jelenlegi megyei kormányhivatalok kistérségi kirendeltségeinek, ügyfélszolgálatainak, irodáinak feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek. Videó tudósítás hamarosan!

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1561

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.16 15:31:45

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT