MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Az egyházhoz kerül a Bem iskola?

2012.04.02. 09:44 • Elképzelhető, hogy a jövő tanévtől a Bem József Általános Iskola egyházi fenntartású intézményként működik majd tovább. A református egyházközség átvenné az intézmény fenntartását. Egyelőre folynak a tárgyalások, a változáshoz mindenképpen a tantestület és a szülők beleegyezése szükséges.

- Tárgyalunk a Bem iskola egyházi fenntartásának lehetőségéről. A katolikus egyház végül nem vállalta az intézmény működtetését, a református egyházközség viszont szívesen vállalná a fenntartást. Reményeink szerint ezzel mindenképpen erősíteni tudnánk az iskolát. A tantestületet tájékoztattuk a lehetőségről és mintegy ötven szülő részvételével tartottunk ezzel kapcsolatban már egy fórumot is. A döntést a pedagógusoknak és a szülőknek kell meghozniuk. Ha nagy többséggel egyetértenek az egyházi fenntartással, akkor a képviselő-testület dönt majd. Május 30-ig el kell dőlnie miként működik tovább az iskola - fogalmazott a testületi ülésen Bóka István. A polgármester hangsúlyozta: egy jó, nagy múltú iskoláról van szó, amit a másik két iskolához hasonlóan, a városnak kötelessége sajátjaként kezelni akkor is, ha az egyházi fenntartásba kerül ? mondta végül Bóka István.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1405

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.17 01:14:24

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT