MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Vadnai Benjamin világbajnok lett

2012.04.10. 11:29 • A Buenos Aires-ben megrendezett Laser 4.7 világbajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott Vadnai Benjamin. A Balatonfüredi Yacht Club 16 éves, már eddig is szép eredményeket produkáló vitorlázója, az első magyar világbajnok ebben az osztályban. A füredi vitorlázó magabiztosan nyerte meg a versenyt.

Vadnai 12 futam alapján lett a legjobb a 24 ország 71 indulóját felvonultató mezőnyben. Az április 7-én Argentínában rendezett világbajnokságot nagy fölénnyel nyerte meg Vadnai Benjamin. A BYC versenyzője ezzel hároméves Laser 4.7 pályafutását koronázta meg. 2010-ben U16-os Európa bajnok volt valamint ő nyerte 2010-ben és 2011-ben az osztály Európa Kupa versenysorozatát. Győzelmével a magyar vitorlás sport történetének első utánpótlás korú világbajnoka! Vadnai Benjamin Buenos Airesben 86 ellenfelével mérkőzött az egyhetes versenyen. A kezdetben gyenge szelet napról napra erősebb váltotta fel, komoly próba elé állítva a 16-18 éves versenyzőket. Vadnai a tizenkét futamból kettőt megnyert, gyenge és erős szélben egyaránt egyenletesen jól teljesítve mindig az élmezőnyben végzett, míg ellenfelei sorra hibáztak. Az utolsó napon a tizenegyedik futamon a 2. helyen ért célba. Mivel ő volt a mezőnyben az egyetlen, aki minden futamban az első tízben végzett, így akkor is megnyerte volna a világbajnokságot, ha az utolsó futamon rajthoz sem áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1381

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.15 10:29:01

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT