MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Tíz darab elektromos kerékpárt hoztak a kínaiak

2012.09.27. 10:03 • A kínai partok keleti részén fekvő hatmillió lakosú várossal, Taizhou-val 2008 óta tart fent kapcsolatot Balatonfüred, dr. Kiszely Pál tanácsnok szervezésében. A kínaiak többször küldtek már delegációt Füredre, keresve az itteni vezetőkkel a lehetséges együttműködési lehetőséget. Ezúttal tíz elektromos meghajtású kerékpárt hoztak ajándékba.

A Városházán dr. Bóka István polgármester, dr. Tárnoki Richárd jegyző, dr. Kiszely Pál tanácsnok és Szalai Gábor képviselő fogadta a keleti küldöttséget. A Wu Weirong polgármester által vezetett küldöttség elmélyítené az eddigi diplomáciai kapcsolatot. Ezzel kapcsolatban dr. Bóka István polgármester kifejtette, bár óriási különbség van a két város mérete között, kész az együttműködésre a füredi hivatal, legyen az kulturális, vagy gazdasági. Kínai gazdasága óriási ütemben növekszik, annak kis töredékével is megelégednék ma Magyarországon, -tette hozzá a városvezető. Wu Weirong köszöntőjében hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy ezzel a csodálatos környezetben lévő várossal van lehetőségük partnerséget ápolni, Füred elbűvölte őket. Az együttműködést első körben az oktatás területén tudja elképzelni, szorgalmazott egy mielőbbi diákcsere programot, egyúttal viszont látogatásra meghívta Kínába a füredi vezetőket. Kifejezve a kínai város komoly szándékát, ajándékot is hoztak Balatonfüredre, 10 db elektromos meghajtású kerékpárt vehetett át dr. Bóka István polgármester, a Szent István téren megtartott ünnepségen. A Taizhou-ban gyártott kétkerekűek egy feltöltéssel akár 50 km megtételére is alkalmasak, kialakításuk is a kényelmet szolgálja. Dr. Kiszely Pál tanácsnok elmondta: tudtuk, hogy komoly ajándékra számíthatunk, hiszen előzetesen megkérdezték mire lenne szükségünk. A környezetvédelem jegyében úgy gondoltuk, ezeket a kerékpárokat megfelelően tudjuk majd hasznosítani. Biztosan lesznek olyan hivatali dolgozók, akik ezentúl autó helyett ezzel mennek majd ügyeket intézni a város különböző pontjaira, de egyéb hasznosításban is gondolkodunk. Kínában nagyon sok a potenciál, ezeket ki kell használni, most rajtunk a sor, -tette hozzá a város tanácsnoka.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1391

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.16 23:32:50

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT