MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Szobrot állítanak Bujtor Istvánnak

2013.02.12. 08:54 • A Vitorlás téren emel szobrot a város Bujtor István színművésznek, aki kultikussá vált Ötvös Csöpi filmjeivel az egyik legnagyobb népszerűsítője volt a Balatonnak illetve Fürednek. A hagyományostól eltérő köztéri alkotást Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrász készíti el.

A leendő köztéri alkotás várhatóan a város egyik új turisztikai látványossága lesz, hiszen a szobrot, amely egy vitorláson, kormányosként ábrázolja majd Bujtor Istvánt, úgy tervezte meg a művész, hogy oda lehessen ülni az Ötvös Csöpiként elhíresült színész mellé és akár együtt fényképezkedni vele, háttérben a Balatonnal. Bujtor István színházteremtő és alkotó munkássága illetve a Balaton filmjei révén rendkívül sokat tett a tó népszerűsítéséért. Több szállal is kötődött a városhoz, az itt forgatott filmek mellett az 1936-ban épített Rabonbán nevű hajó kapitányaként hatszoros magyar vitorlás bajnok lett, - igazi balatoninak vallhatta magát. A szobrot május 5-én, a színész 71. születésnapja alkalmából avatják fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#9 - dr. Balikó Sándor - 2013.07.05. - 14:38:36

Köszönöm a gyors intézkedést
B.S.

#8 - dr. Balikó Sándor - 2013.06.20. - 11:34:41

Csak azt akartam mondani, hogy hiányoljuk a szobor talapzatáról az alkotó nevét és annak nevét is, akit a szobor ábrázol.
A "Balatoni legenda", nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű, mert ilyen lehet több ismert ember is. (Még, ha Ötvös Csöpit írtak volna!...)
Tisztelettel:
Balikó S.

#7 - A szerk. - 2013.06.10. - 19:15:03

Tisztelt Nyékládi!
Nem nyitunk politikai vitafórumot arról itt, hogy ki hogyan emlékezett Trianonra, bármennyire is szeretné.
A pártoknak általában nem tetszik a másik párt megemlékezése, pro és kontra, ebben semmi új nincs.
A szerk.

#6 - Nyékládi - 2013.06.10. - 18:29:21

Elnézést, hogy ezt a Bujtornál beszéljük ki. Egyébiránt a Trianonos hozzászólás egyike biztosan az enyém, ezért hát tisztában vagyok annak tartalmával is. Mint ahogy azzal is, hogy abban semmilyen mocskolódó, személyeskedő tartalom nem volt. Csupán felvetettem, hogy a Fidesz pártnak nem kellene a nemzeti gyásznapon vidám táncos műsorral ünnepelni. Ezt továbbra is fenntartom, akár ütközik a moderálási elvekbe, akár nem. Szerintem nem, ez egy szabad vélemény. Igaz bántó a Fidesz számára. Tisztelettel. Nyékládi Péter Artúr

#5 - a SZERK. - 2013.06.10. - 18:15:27

Tisztelt Nyékládi!
Honnan tudja, hogy ott a Fideszt szidták?!
Ha valaki annyira kulturálatlan, gyűlölködő, hogy másokat, nem csak közszereplőket anyáz minősíthetetlen módon, név nélkül rágalmaz, személyeskedik, szidja mások családját, anyját, apját, felekezetét, gyerekét, esetleg más közismert ember nevében irogat, hogy kompromittálja őt, azt moderáltuk, moderáljuk és moderálni is fogjuk. Ha nem világos, kérem olvassa el a moderálási alapelveinket itt alul. Ezt kötelességünk is megtenni, mert egyébként mi, akik a weboldalt üzemeltetjük, feljelenthetők vagyunk a személyiségi jogok sérelme, gyűlöletkeltés, személyes adatokkal visszaélés, stb. miatt. Ha valaki érvel, tisztességes hangnemben, sértegetés nélkül fogalmaz meg kritikát, azt itt mindig elolvashatja. Persze ebből kevesebb van, mert ehhez gondolkodni is kell.
Mellesleg sajnálom, hogy Bujtor István szobra ürügyén itt kell ezt elismételni.
A szerk.

#4 - Nyékládi - 2013.06.10. - 17:43:55

Kedves Sándor! Ha a Fideszt szidta, akkor azt itt ne is keresse. Nem engedik megjelenni. Nézze meg a Trianonos videót ahol írja, hogy van két üzenet, de még sincs ott. Mindennek oka van!

#3 - A szerk. - 2013.06.10. - 17:32:46

Tisztelt Balikó Sándor!
Semmilyen hozzászólást nem kaptunk Öntől eddig.
Valamit félreütött. Próbálja meg még egyszer.
Érdeklődését köszönve: A szerk.

#2 - dr. Balikó Sándor - 2013.06.10. - 16:38:13

Eddig kétszer szóltunk hozzá, az hol van?

#1 - Enekes - 2013.03.04. - 19:00:21

Szegeny Istvan... egy legenda volt- es marad is a szivünkben. Latinovits-al egyetemben.
.....jut eszembe:
mert ahüvös lelkek birodalmabol nem jön level...igy Ö emlekeinben majd velünk el....

Igazi verbeli Szinesz -Humorista-es Dramatista is volt Ö.... , Mr. Maci a magyar Bud..bizony felejthetetlen
es kar hogy nincs mar velünk...Ha mashogyan nem is.. csupan a parton együtt nezhetnenk vele a naplementet.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1359

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2021.05.16 15:49:45

KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nincs kapcsolódó hír.

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT