MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Balatoni Borok Háza

Találatok száma: 8

 

2014.11.25   Advent a Tourinform irodában

November 29-től minden szombaton kézműves foglalkozásokkal segítenek az ünnepre hangolódásra a balatonfüredi Tourinform irodában. Szombatonként agyagozhatunk, mézeskalácsot díszíthetünk, illetve megtanulhatunk karácsonyi angyalkát készíteni kukoricacsuhéból.

 

2014.09.15   Ahol a szépség megjelenik, ott harc nélkül győz

Színes, változatos programokat kínál szeptember 19-21. között a Romantikus Reformkor elnevezésű rendezvénysorozat. Az 1800-as évek hangulatát idéző kosztümös felvonulás, bál, koncertek, tánc és kirakodóvásár várja három napon át az érdeklődőket. Ez alkalomból nyílik meg egy különleges kiállítás is a Blaha utca 5. szám alatt, ahol a hölgyek kapnak főszerepet. Ruhák, tárgyak, hangulatok a reformkorból.

 

2012.02.15   Balaton Best-összefogás a turizmusért

Helyi szinten minden turisztikai egyesület kijárta már az általános iskolát és felismerte, hogy nem rivalizálni kell a többiekkel, hanem összefogni velük,- hangzott el a Balaton Best Nonprofit Kft. Térségi TDM szervezet projektnyitóján. A Kft. 53 millió Ft-ot nyert pályázati úton a két éves projekt megvalósítására. Az összeg jelentős részét marketingre költik.

 

2011.03.03   Francia örökségvédelmi delegáció Füreden

A franciaországi Művészeti és Történelmi Városok és Járások/Térségek Országos Egyesülete küldött delegációt Balatonfüredre, hogy tanulmányozzák a városban lezajlott és folyamatban lévő, örökségvédelemmel kapcsolatos beruházásokat. A delegáció miután minőségi magyar borokat kóstolt, gyalogosan bejárta a reformkori városrészt.

 

2009.05.19   EP választás - Habsburg György

Folyik a Európai Parlamenti választás kampánya. Az elmúlt napokban a kereszténydemokrata Simicskó István és Habsburg György az MDF képviselőjelöltje is Balatonfüredre látogatott. Természetesen a Füred Tv mindkét fórumon ott volt.

 

2009.03.19   A termékdíjról

Ma minden kereskedelmi csomagolóanyag után termékdíjat kell fizetni, vagyis a kiflis zacskótól a tejes dobozon és a reklámszatyron át a boros palackokig mindenre. Mindezt azért kell megfizetnie az árút becsomagoló vállalkozásnak, mert a csomagolóanyagból keletkezett hulladékot később el kell szállítani, fel kell dolgozni, ez pedig súlyos pénzekbe kerül. Valakinek pedig fizetnie kell a révészt. A borászokat is érzékenyen érinti a termékdíj, melyből éves szinten 25 milliárd forint bevétele van a költségvetésnek.

 

2009.03.18   Múzsa árverés, elsőként képlicit

Vannak civil egyesületek, amelyek a bevételüket csak pályázati úton tudják vagy akarják előteremteni. Nem így a Múzsa Egyesület, amelynek művész tagjai úgy gondolták, hogy saját alkotásaik eladásával támogatják a Múzsát. Az aukcióra, melyre zömében festményeket, fotókat, de más műtárgyakat is felajánlanak, a Füred Televízió képújságában lehet licitálni. Nagyon fontos, hogy a képernyőn megjelenő alkotások két hétig láthatók, és nagyjából egyharmad árért kerülhetnek az Önök birtokába.

 

2008.11.30   Borismereti tanfolyam

Borismereti és borbíráló tanfolyamot tartottak az elmúlt két hétvégén a Balatoni Borok Házában. A 30 órás kurzus elsősorban a vendéglátásban dolgozókat, illetve a fogyasztókat célozta meg. Karácsony közeledtével a résztvevők arról is hasznos információkat tudhattak meg, milyen ételekhez, milyen borokat illik kínálni az ünnepi asztalnál.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT