MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Evangélikus templom

Találatok száma: 20

 

2016.12.16   A Bem Emlékkórus ünnepi koncertje

A tavaly alakult egykori Bem Iskola felnőtt kórusa december 16-án adott ünnepi koncertet. A hangversenyt az Evangélikus templomban tartották.

 

2014.12.17   Iskolai kórusok karácsonyi hangversenye

December 17-én tartották meg az evangélikus templomban a hagyományos iskolai kórusok karácsonyi hangversenyét. Felléptek a Ferencsik János Alapfokú Művészeti Iskola vonós kamara együttese, a Református Általános Iskola kórusa, az Eötvös Loránd Általános Iskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola és a Lóczy Lajos Gimnázium énekkara.

 

2014.11.22   Jótékonysági koncert a Rushing Water Quartet együttessel

Negyedik éve már, hogy az adventista egyház jótékonysági koncerttel segíti a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ rászorultjait. Az ünnepek előtt különösen nagy jelentősége van az ilyen és hasonló akcióknak. Szombaton a Rushing Water Quartet adott koncertet Balatonfüreden.

 

2014.11.09   15 éves az evangélikus templom

November 9-én hálaadó Istentiszteletet tartottak a füredi evangélikus templomban, az épület felszentelésének 15. évfordulóján. 1999-ben vehette birtokba a helyi evangélikus gyülekezet a modern elrendezésű és felszereltségű épületet. Az elmúlt másfél évtizedben nem csak egyházi, de számos városi rendezvények is helyet biztosított a templom.

 

2014.09.27   10 éve zenélnek együtt

Tízéves a Fiatal Balatonfüredi Muzsikusok Egyesülete, a jubileumot egy koncerttel ünnepelték meg. A programnak ugyanaz az Evangélikus templom volt a helyszíne, mint az első közös bemutatkozásnak egy évtizeddel ezelőtt. Erre szívesen emlékeznek vissza a formáció tagjai. Bánó Veronika, Tóth Rompos Patrícia, Rábaközi Rita és Bánó Tamás az alapító négyes, a közelmúltban csatlakozott hozzájuk Tóth Péter.

 

2014.09.14   Közeledik egymáshoz az anglikán és a hazai evangélikus egyház

Évente tart közös világtalálkozót az Angliában működő anglikán egyház és a hazai evangélikus egyház arról, hogyan lehetne közelebb hozni egymáshoz a két szervezetet. Vannak közös pontok a gondolkodásban és a szemléletben, a két egyház vezetői most Révfülöpön tartottak nemzetközi konferenciát. Ennek egyik programja volt, hogy a delegáció Balatonfüreden vett részt egy evangélikus Istentiszteleten.

 

2014.04.08   Új vallás született?

Egy amerikai metodista teológus szerint új vallás született, ami a haszonelvűségen, a folyamatos gazdasági növekedést remélő szemléleten alapul. A szentháromságot lecserélte az emberiség, három személytelen fogalomra. Ezek a versenyképesség, a hatékonyság, a növekedés. E jelenség, vagyis az ökonomizmus hatásairól, a lehetséges másik útról tartott előadást dr. Tóth Gergely, a Georgikon egyetemi docense a Balatonfüredi Evangélikus Egyházközség felkérésére.

 

2013.12.14   A felnőttkórusok karácsonyi hangversenye

A felnőttkórusok karácsonyi hangversenyét december 14-én tartották meg a református, a katolikus és az evangélikus gyülekezetek kórusai valamint Balatonfüred Város Vegyeskara részvételével. A koncerten a Ferencsik János Zeneiskola tanárai is közreműködtek.

 

2011.12.14   Gyermekkórusok karácsonyi koncertje

December 11-én tartották meg az evangélikus templomban a gyermekkórusok karácsonyi koncertjét Balatonfüreden. Felléptek a Bem József- az Eötvös Loránd- és a Radnóti Miklós Általános Iskola kórusai, valamint a Lóczy Lajos Gimnázium Ifjúsági Vegyeskara. A műsor elején a Ferencsik János Zeneiskola előadását láthatták az érdeklődők.

 

2011.05.26   Magdeburgi és füredi kórusok közös hangversenye

A németországi Magdeburg Gyermek és Ifjúsági Kórusa és a Lóczy Lajos Gimnázium Vegyeskara adott nagy sikerű közös hangversenyt az evangélikus templomban. A magdeburgiak első alkalommal jártak Balatonfüreden, az ottani gimnázium speciális ének tagozatos fiataljai hetven fős kórussal léptek fel.

 

2011.04.18   Passiójáték az evangélikus templomban

Világszerte, ősi idők óta a keresztények a virágvasárnappal kezdődő nagyhéten emlékeznek Jézus szenvedéstörténetére és kereszthalálára. A bibliai események felelevenítésének legnépszerűbb formája a passió, vagy a passiójáték. A balatonfüredi evangélikus templomban a nemescsói társult egyházközösség fiataljai adtak elő passiójátékot.

 

2010.12.19   Felnőtt kórusok karácsonyi hangversenye az Evangélikus templomban

December 19-én az Evangélikus templomban közönség elé lépett a 3 történelmi egyház helyi kórusa, Balatonfüred Város Vegyeskara és a Brillante Éneklő Egyesület. Hallgassunk most bele a karácsonyi koncertbe.

 

2010.11.27   Jótékonysági koncert a Szociális Alapszolgáltatási Központ javára

Karácsonyi jótékonysági hangversenyt rendeztek szombaton az evangélikus templomban a Szociális Alapszolgáltatási Központ javára. A kezdeményező Adventista Egyház énekkara mellett fellépett az Evangélikus énekkar, ezen kívül zenetanárok és természetesen gyerekek is muzsikáltak. Az adakozók jóvoltából 65 ezer forint gyűlt össze. A befolyt összeget a Családsegítő Központ a legjobban rászoruló családok megsegítésére fordítja.

 

2010.11.22   Biblia vándorkiállítás Füreden

November 27-ig vándorkiállítás mutatja be az élet könyvét, vagyis a Bibliát az evangélikus templomban. A helyszínen az egyedülálló, 66 nyelven írt vándorbiblia is megtekinthető. A tárlaton megismerhető a Szentírás története, elterjedése, az egyes tekercsek történelmi vonala. A kiállításhoz kapcsolódóan minden este előadással is várják az érdeklődőket, amelyek vallási hovatartozástól függetlenül tartalmas programot ígérnek. Az előadók között van többek között Korzenszky Richárd perjel is.

 

2010.05.15   Sforzato koncert az evangélikus templomban

Május 15-én a Balatonfüredi Evangélikus Templomban adott nagysikerű koncertet a Sforzato rézfúvós kvartett. A tehetséges, fiatal füredi muzsikusokból álló együttes immár másodszor koncertezett a Korok Fesztiválja kísérőrendezvényeként. Az est folyamán a közönség különböző zenetörténeti korok híres szerzeményeinek átiratait hallhatta, különleges, egyedi hangzásban.

 

2009.11.28   Érdi Tamás koncertjén

Az evangélikus templomban adott nagy sikerű koncertet advent első vasárnapjának előestéjén Érdi Tamás. A zongoraművész a hagyományokhoz híven idén is a Fiatal Balatonfüredi Muzsikusok Egyesületének meghívására érkezett a városba.

 

2009.10.25   Felszentelték az evangélikus parókiát

Vasárnap ünnepi Istentisztelettel egybekötve felszentelték az új evangélikus parókiát Balatonfüreden. Az épületet már 10 évvel ezelőtt - a templom felépülésekor- is tervezték, nagyrészt adományokból fejezték be az idén ősszel. A szentelésen itt volt Ittzés János püspök is.

 

1999.11.06   FTV RETRO: 10 éve avatták fel az evangélikus templomot

Ma már láthatták adásunkban az új evangélikus parókia felszentelését, most pedig láthatják az 1999. november 6-ai templomszentelésről készült tudósításunkat is. A templom 99 millió forintba került, 1996-ban tették le az alapkövét. A germeringiek akkor 1 millió forinttal segítették az építkezést, a 3 harangból egyet ők fizettek. Nézzük meg újra a tíz évvel ezelőtti felvételeket!

 

2009.10.20   Ferencsik János Emlékhangverseny

Az október 23-i programok első kísérőrendezvényeként tartották kedden este az evangélikus templomban a Ferencsik emlékhangversenyt. A koncerten a hagyományokhoz híven a zeneiskola tanárai léptek fel.

 

2009.07.11   Lelkészavatás

Ritka esemény Balatonfüreden, hogy papot, vagy lelkészt szentelnek. Az evangélikus templomban múlt héten a füredi születésű Kósa Gergelyt ordinációját tartották. A fiatalember ugyan nem a helyi közösségben fog szolgálatot teljesíteni, mégis fontos volt számára, hogy az anyagyülekezetében szenteljék fel, hiszen ezer szállal kötődik ide, két évvel ezelőtt az esküvőjét is itt tartotta.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT