MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Kiserdő

Találatok száma: 16

 

2016.11.11   Közös verselés a magyar nyelv napján

Több program is kapcsolódott az idén a magyar nyelv napjához Balatonfüreden, a sort közös verselés kezdte a Kiserdőben. Itt a helyi gimnazisták közösen olvasták fel Kisfaludy Sándor egyik költeményét, majd Lanczkor Gábor költő mondott ünnepi beszédet. Később koncertek, beszélgetések, táncház várta az érdeklődőket. November 13-át azért választották a magyar nyelv napjává, mert 1844-ben ezen a napon tette az országban hivatalos nyelvvé a magyart a reformkori országgyűlés.

 

2015.11.13   Programok a Magyar Nyelv Napján

Az Országgyűlés a magyar nyelv napjává nyilvánította november 13-át, 1844-ben ugyanis ezen a napon fogadták el a magyart államnyelvvé tevő törvényt. Balatonfüreden már reggel elkezdődtek a programok, az általános iskolásokat várták nyelvi vetélkedőkkel, óriás szókirakóval és a Szélkiáltó zenekar koncertjével. A nap folyamán közös szavalás, könyvbemutató, népművészeti előadás és késő estig tartó táncház várta az érdeklődőket.

 

2015.03.19   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Remek napsütéses időjárás fogadta a körzet általános iskolásait akik számára a napokban rendezték a diákolimpia mezei futó versenyét. A Kiserdőben az alsó tagozatos diákok mellett a város óvodásai is lelkesen biztatták az indulókat.

 

2015.02.09   Sokan hiányolják a kutyafuttató területeket

Szájkosár és póráz nélkül sétáltatják sokan házi kedvencüket a Kiserdőben, nem a tudatos szabálysértés a céljuk, egyszerűen csak nincs hol futtatniuk a kutyájukat, mondják a gazdik. Pedig sokat kockáztatnak, akár kétszázezer forintra is megbüntethetik őket. Bár valódi konfliktus nem történt még a parkban sétálók, az itt játszó kisgyermekek és a kutyások között, mindenki érzi, jó lenne előrelépni az ügyben. Van aki szerint gyorsan meg lehetne oldani a problémát, egy kis terület alkalmas lenne kutyafuttatónak a Kiserdőben.

 

2014.11.13   Magyar Nyelv Napja Balatonfüreden

Több száz diák közös versmondásával, vetélkedőkkel, koncerttel és irodalmi programokkal emlékeztek meg Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napjáról. Idén Balatonfüred, Debrecen, Gyula, Kecskemét és Nagyszalonta csatlakozott a kezdeményezéshez. A városok az Anyanyelvápolók Szövetségével és a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen készültek a jeles napra.

 

2014.07.05   II.Szív Kupa meghívásos páros tenisz verseny

Mindenki mozogjon-ez lehetne a mottója a második alkalommal megrendezett Szív Kupa meghívásos páros tenisz versenynek. A balatonfüredi kiserdei pályákon a résztvevők kemény csatákat vívtak a győzelemért.

 

2013.11.16   A Magyar Nyelv Napja

Közel kétszáz füredi közép- és általános iskolás diák szavalta el Csokonai Vitéz Mihály: Magyar! Hajnal hasad! című versét, egy országos flashmob akció keretében. November 13-át két éve nyilvánították a Magyar Nyelv Napjává. 1844-ben ezen a napon fogadta el Pozsonyban az országgyűlés azt a törvénycikket, amely a magyar nyelvet államnyelvvé nyilvánította. Az füredi ünnepségen Hári Lenke alpolgármester mondott beszédet.

 

2012.09.20   Szent Benedek mezei futóverseny

Öt korcsoport számára rendeztek mezei futó versenyt a füredi Kiserdőben.A Széchényis szakképzősök új névadójuk tiszteletére, Szt. Benedek elnevezéssel indították útjára a rendezvényt.

 

2012.04.04   Nyusziváró a Kiserdei Óvodában

Michael Hylsky három éve költözött Balatonfüredre. Nagyon szeret itt élni és hálás az itteni embereknek, hogy befogadták. Amíg Németországban élt sokat jótékonykodott és most itt Füreden is szeretne minél többet segíteni. A gyerekek különösen közel állnak a szívéhez, ezért húsvét közeledtével a Kiserdei Óvodásokat lepte meg azzal, hogy elhozta a németországi nyuszi ajándékait.

 

2012.03.22   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Csütörtökön rendezték a mezei futás körzeti diákolimpiai döntőit Balatonfüreden. A versenyen a Radnótis diákok remekeltek egyéniben 6 első helyet szereztek,itt két arany jutott az Eötvös iskolának,míg a csapatversenyben nem találtak legyőzőre.

 

2011.07.29   Átadták a felújított Kiserdőt

Minden nemzedék jól érezheti magát a felújított Kiserdőben.Érdemes ellátogatni a több mint kétszáz éves kultúrtörténeti parkba, amely a kisgyerekeknek, a kamaszoknak, az idősebbeknek, a fitneszre vágyóknak, de a város múltja után érdeklődőknek is igazi élmény. A 9 és fél hektáros parkot 260 millió forintból újították fel.

 

2010.09.21   Decemberben kezdődik a Kiserdő felújítása

A meglévő közel 3000 darab fából csupán hatvanat vágnak ki a Kiserdő felújításánál, ugyanakkor több mint nyolcvan új ültetés is lesz. A Kiserdő rekonstrukciója 240 millió forintba kerül és csak a beteg, koros fákat fogják eltávolítani. A munkálatokat decemberben kezdik, az új tematikus sétányok kialakítása után, tavasz végén lehet majd birtokba venni az új közparkot.

 

2010.01.19   Megújul a Kiserdő

E hónap végén dől el, hogy sikeres-e az az uniós pályázat, ami a Kiserdő megújítását célozza. Ha nyer a város, ősszel megkezdődhet a terület teljes felújítása, amely új turisztikai vonzerőt jelenthet. A Kiserdőben megújulnának a sétányok, új tematikus területeket alakítanának ki a legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig, mindenkinek.

 

2009.11.18   A Kiserdő története

Ha sikeres lesz a pályázat, az egykori füredi angolparkot, azaz a Kiserdőt 240 millió forintból újítják majd fel. A pályázathoz tartozó történeti rész írása kapcsán Lichtneckert András főlevéltáros, több kitűnő helytörténeti mű szerzője, új dokumentumokra bukkant.

 

2009.03.19   Körzeti mezei futóverseny

Hagyományos helyszínen a Kiserdőben rendezték meg a körzeti mezei futóversenyt. Az általános iskolákból közel 400 diák vett részt a programon.

 

2008.07.11   12 éves aranyérmes

Köszöntöm Önöket! Ritka, hogy valaki 12 évesen nemzetközi versenyen aranyérmet nyerjen. A füredi Steierlein Éda Dzsenifer Varsóban a kelet-európai iskolák versenyén lett a legjobb.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT