MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Csopak, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Találatok száma: 4

 

2017.02.13   162 milliós fejlesztés a Bakony-Balaton Geoparkban

Az Európai Uniótól és a központi költségvetésből elnyert 162 millió forintból valósulnak meg beavatkozások a Bakony-Balaton Geopark területén a következő két évben. Összesen 22 helyszínen végeznek majd munkálatokat a szakemberek, melynek a célja a geoparkban fellelhető földtudományi értékek megőrzésének hosszútávú biztosítása. Barlangok biztonságosabbá tétele, források feltárása, víznyelők tisztítása szerepel többek között a projektben.

 

2013.05.29   Természetvédelem a Balatonnál

Szakmai konferencia helyszíne volt kedden a csopaki Park Villa, ahol a régió természetvédelmi feladatairól, az eddig elkészült projektekről hallhattak az érdeklődők. A Balaton egészét is érintő kis-balatoni vízvédelmi rendszer II. ütemének legfontosabb eleme a vízkormányzás. Fontos volt az egyensúly megteremtése a biztonságos vízellátás és az élővilág védelme között.

 

2010.12.09   Csillagda épül Bakonybélen

Pannon Csillagda néven új csillagászati bemutatóhely nyílik 2012. tavaszán Bakonybélen. A projektre több mint 350 millió forintot nyert az uniótól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága. A 420 millió forintba kerülő komplexumban lesz óriástávcső, 3D-s planetárium és számos állandó kiállítás is. Ha megnyit a nap 24 órájában, az év minden napján várja majd a látogatókat, amely sokat lendíthet a térség és így a Balaton idegenforgalmán is.

 

2008.09.26   Közel egymilliárd a régiónak

Az elmúlt napokban újabb régiós pályázat eredményét hirdették ki, ezúttal Csopakon. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 1,3 milliárd támogatást ítélt oda, turisztikai fejlesztésekre a Balatonnál. Ebből az összegből közel 1 milliárdot Füred térségében fognak elkölteni.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT