MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Veszprém, Megyeháza

Találatok száma: 11

 

2017.02.28   Beiktatták az új megyei rendőrfőkapitányt

Dr. Tarcsa Csabát, Veszprém megye új rendőrfőkapitányát Papp Károly országos rendőrfőkapitány ünnepélyes állományülésen iktatta be új tisztségébe Veszprémben. A megyeházán tartott ünnepségen az altábornagy elmondta, jelenleg 77 százalékos a a lakossági bizalmi index a rendőrség felé, amihez nagyban hozzájárult Veszprém megye rendőrsége is. Az országos rendőrfőkapitány az új megyei vezetőtől azt kéri, továbbra is magas szintű legyen a rendőri intézkedéskultúra és maradjon polgár központú a megye rendőrsége.

 

2013.02.27   Fele adósságától szabadult meg Balatonfüred

A kormány adósságrendezési programjának köszönhetően, Balatonfüred 273 millió forintos adósságából 136,5 millió forintot vállal át az állam. Az eredeti elképzelés szerint az adósság 40%-át vállalták volna át, de mivel a város jelentős szerepet vállalt a helyi közintézmények fenntartásában, végül 50%-os lett a mérték. Az adósságrendezést aláírással is hitelesítették a Megyeházán megtartott eseményen.

 

2012.05.31   Területfejlesztési Szakmai Kollégium alakult

Megalakult a Veszprém Megyei Területfejlesztési Szakmai Kollégium, melynek az lesz a feladata, hogy a következő két évben kidolgozza a megye hosszú távú területfejlesztési koncepcióját. Az alakuló ülésen a tagok együttműködési megállapodást írtak alá és megállapodtak abban, hogy rendszeresen konzultálnak a térség fejlesztési céljainak összehangolásáról.

 

2012.04.13   A Megyeházán is bemutatkozik az Opatija kiállítás

Április 13-án Veszprémben nyílt meg az Opatija, az Adria gyöngye című kiállítás. A tárlaton látható képek mindegyikét fürediek készítették Opatijai nyaralásaik, kirándulásaik során. A rendhagyó kiállítás bevezetése volt annak, hogy a megyei utazás kiállításon is bemutatkozik Abbázia.

 

2012.03.30   Döntés született a járási körzetekről

Tíz járás lesz Veszprém megyében az új tervezet szerint, mivel a módosítás alapján Balatonalmádi is önálló székhely lehet. A járásokról júniusig születik törvény, maga a rendszer, jövő év januárjától lép életbe. A működésről, a járási hivatalok kialakításáról még nincsenek konkrétumok, mindezt egy veszprémi sajtótájékoztatón jelentették be.

 

2012.03.22   Itt a Balatoni Korona

Március 22-étől hivatalosan is lehet használni a Balatoni Koronát, a kistérség új fizetőeszközét. Egyelőre százmillió forintos kibocsátást terveznek. Az 500, 1000, 2000, 5000, 10000 és 20000 forintos címletekben megjelenő új pénz 1-1 aránnyal vásárolható forintért és számos kedvezményt kaphat használója. Balatonfüreden pl. a strandbelépők árából 5%-ot enged el a Probio, ha valaki Balatoni Koronával fizet. A város egyébként megjelenik az egyik bankón, hiszen az 500 koronás bankjegyen Jókai Mór arcképe, a Kossuth forrás és UV fény alatt a Halász és a Révész szobor is látható.

 

2011.03.24   Stabil gazdaságot ígérnek - Navracsics Tibor előadása a Megyeházán

Stabil, kiszámítható versenyképes gazdaságot kell teremteni. A kormánynak ehhez megvannak a megfelelő eszközei. A 2010-ig felhalmozott államadósság azonban súlyos terhet ró az Orbán-kormányra. Többek között erről beszélt dr. Navracsics TIbor miniszterelnök-helyettes azon a gazdasági fórumon melyet a veszprémi Megyeházán tartottak. A rendezvényen jelen volt dr. Nyikos Györgyi az NFM helyettes államtitkára is, aki az új Széchenyi-terv kínálta lehetőségekről beszélt.

 

2010.10.19   Top 100 - a megye legeredményesebb vállalkozásai

Új gazdaságpolitikára, új adópolitikára és fiskális fegyelemre van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság fellendüljön, ezt mondta dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a minap Veszprémben azon a fórumon, amelyen bemutatták a megye legsikeresebb vállalkozásait számba vevő kiadványt. A TOP 100 tavalyi nettó árbevételük alapján rangsorolja a cégeket. Füredi telephelyű vállalkozás öt szerepel a legjobbak között.

 

2009.12.11   Sportolók díjazása a Megyeházán

Ünnepélyes körülmények között adták át a sportdíjakat Veszprémben. Ebben az évben négy füredit díjaztak, köztük Burka Tibort aki a Tüskés Endre emlékplakettet vehette át.

 

2009.10.03   Az első 100 vállalkozás a megyében

A megye első száz vállalkozását foglalta kiadványba a kamara, az APEH és a Napló közösen. A TOP 100-at a Megyeházán mutatták be a múlt héten.

 

2008.10.02   Top 100, a megye legeredményesebb vállalkozásai

Elkészült a megyei TOP 100-as lista, a nettó árbevétel alapján összeállították ugyanis a megye legsikeresebb cégeinek listáját. A 100-as listának vannak tanulságai. A füredi vállalkozók közül heten szerepelnek a legnagyobb cégek között.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT