MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Takács Miklós elnök, Idegenforgalmi és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága

Találatok száma: 7

 

2010.07.16   Császári és királyi bál az Adria partján

A horvátországi Isztriai-félsziget az egyik legnépszerűbb nyaralási célpont a magyar turisták körében. Kevesen tudják azonban, hogy legkedveltebb fürdőhelye Opatija már a 19. század második felében is turistaparadicsom volt. Igaz akkor csak az arisztokrácia üdült itt. A helyiek szívesen idézik fel a Habsburg kor hangulatát. Idén is megrendezték a ?Császári Estek? elnevezésű programot, melyre a füredi hagyományőrzők is meghívót kaptak. A csoportot a Füred Tv operatőre is elkísérte.

 

2009.09.19   Könyv Theresia Trummetről

23 éve járnak szervezetten a bajorországi Germeringből Balatonfüredre. A családias testvérvárosi kapcsolat igazi motorja, mindenese a magyarul kitűnően beszélő Theresia Trummet. Róla szóló könyvvel kedveskedtek most a fürediek neki.

 

2009.07.18   Császári éjszaka Opatijában

Mai rendhagyó adásunkban két útifilmet láthatnak, arról, hogy merre jártak a fürediek az elmúlt időszakban. Július közepén a Reformkori Hagyományőrzők társasága a horvátországi Opatijában a Császári Esteken a Habsburg kor hangulatát idézte fel. Áprilisban az Eötvös iskola kézilabdacsapata, valamint a Balatonfüred Néptáncegyüttes a törökországi Bursa városában vendégeskedett, őket a Füred TV stábja is elkísérte.

 

2009.05.30   Korok Fesztiválja

Több, mint 800 résztevevővel május 29-31. között rendezték meg Balatonfüreden, a III. Korok Fesztiválját. A rendezvény idén először nemzetközi volt, testvérvárosainkból és a lengyelországi Tarnowból is érkeztek hagyományőrzők. Újdonság volt az előző évekhez képest, hogy a Koloska völgyben lovas, íjász és solymászbemutató is várta a közönséget.

 

2009.01.29   Fejlődő testvérvárosi kapcsolat

Balatonfüred számára nagyon fontosak a testvérvárosi kapcsolatok, hiszen mint a turizmusból élő városnak, lételeme a jó kapcsolattartás más országok népeivel. Tavaly nagy sikerű testvérvárosi találkozót is rendezett Balatonfüred. A fürediek októberben 100-an képviseltették magukat a németországi Germeringben, ahová meghívást kaptak. Májusban a germeringiek jönnek Füredre, az utat a kinti német-magyar egyesület elnöke készíti elő.

 

2008.09.27   Romantikus Reformkor

Ha csak 3 napra is de visszatért a reformkori hangulat Balatonfüredre az elmúlt hétvégén. A reformkorhoz kapcsolódó ételek és kulturális programok péntek délutántól vasárnap estig várták az érdeklődőket. A szervezők a nyári szezont szerették volna meghosszabbítani és ha nem is voltak annyian mint a nyári hétvégeken, azért sokan kíváncsiak voltak a programokra. A következő 25 percben összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

 

0000.00.00   Fürediek Opatijában

Az Ucska-hegy, a Cres és a Krk-sziget ölelésében fekvő horvátországi Opatija, azaz Abbázia a 19. század második és a 20. század első felében élte fénykorát mint Közép-Európa turista- és gyógyközpontja. A jellegzetesen téli üdülőhelyen, amely Balatonfüred testvérvárosa, nem először jár füredi csoport. Most meghívásra a Közép-Európa Abbázia Fesztiválra utazott a Reformkori Hagyományőrzők Társasága Takács Miklóssal, az önkormányzat idegenforgalmi bizottságának elnökével együtt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT