MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Cserép László elnök, Hamvas Béla Asztaltársaság

Találatok száma: 3

 

2013.03.22   Hamvas napok

A hagyományoknak megfelelően idén is Hamvas Béla születésnapján, március 23-án és előestéjén emlékeztek Balatonfüreden az író-filozófusra, az önkormányzat és a Hamvas Béla Asztaltársaság szervezésében. A 13. Hamvas napok programjai kiemelt figyelmet szenteltek a tavaly elhunyt Sava Babic szerb író, műfordító emlékének, hiszen az ő kezdeményezésére alakult ki Füreden a Hamvas kultusz.

 

2012.11.11   Gábelfrüstük

Irodalmi villásreggelire várták a vendégeket a Blaha étterembe. Amolyan három az egyben program volt ez, hiszen az ebédig tartó Krúdy-gáblin volt egy kis irodalom,több fogásos menü és hozzá zene.

 

2010.11.07   Gábelfrüstük, azaz villásreggeli Krúdy nyomán

A villásreggeli hagyománya eltűnt a mai magyar vidéki életből, annak ellenére, hogy tőlünk nyugatabbra még ma is nagy divat. Krúdy kitűnő megjelenítő erővel ír a korabeli villásreggelikről, azaz gábelfrüstükökről amelyet első alkalommal Balatonfüreden könyvbemutatóval egybekötve rendeztek meg.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT