MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Alexa Károly irodalomtörténész

Találatok száma: 2

 

2015.10.23   1956: el kell hitetni magunkkal az igazságot

Az 59 évvel ezelőtti eseményekre emlékeztek Balatonfüreden, október 23-án délelőtt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. A Kovászna-parkban lévő "Szabadságharcos fiú" szobránál gyűltek össze az emlékezők, előző este csendes, fáklyás menet vonult a temetőhöz. A péntek délelőtti ünnepségen Alexa Károly irodalomtörténész arról beszélt, mihez kezdhetünk 59 év elmúltával a forradalom eszméivel.

 

2011.03.15   Március 15-i ünnepségsorozat Balatonfüreden

Balatonfüreden már hagyomány, hogy "nem hagyományosan" ünneplik március 15-ét. A Pannon Várszínház kezdeményezésének köszönhetően immár negyedik alkalommal elevenedett meg a történelem a város utcáin nemzeti ünnepünkön, több száz iskolás részvételével. A korhű ruhákba öltözött szereplők eljátszották a forradalmi eseményeket, úgy ahogy azok 163 évvel ezelőtt történtek. Az ünnepségsorozat végén este a Széchenyi szobornál Alexa Károly irodalomtörténész mondott beszédet.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT