MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Lázár János titkár, Balatoni Szövetség

Találatok száma: 5

 

1994.05.14   25 éves a Füred TV: vitorlabontó (1994.)

Ezen a hétvégén indul el hivatalosan a balatoni vitorlásszezon. Az idei vitorlabontó ünnepségről jövő heti adásunkban számolunk be. 25 éves visszaemlékezésünkben most felidézzük az 1994-es vitorlabontót.

 

2009.11.23   Évi összegzés a Balatoni Szövetségnél

Most már biztos, hogy jövőre felére csökkenti a kormány az üdülőterületek fenntartását szolgáló támogatást. A hír először nyáron látott napvilágot. Azóta a Balaton-parti települések polgármesterei többször is tárgyalásokat folytattak az önkormányzati és a Pénzügyminisztériummal is, ezek azonban nem jártak sikerrel. Dr. Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség elnöke november 16-án sajtóközleményt adott ki, melyben élesen bírálja a kormányzati döntést, egyben minden felelősséget a törvényhozókra hárít.

 

2009.07.20   Szúnyogirtás

A csapadékos időjárás miatt idén több a szúnyog a vízpartokon, mint az előző években. A Balatonnál eddig négy alkalommal gyérítették a vérszívókat, legutóbb múlt héten a tó teljes területén, mintegy 5700 hektáron. A szakemberek azt ígérik, augusztus 20. előtt még legalább kétszer biztosan lesz szúnyogirtás.

 

2008.11.05   Ülésezett a Balatoni Szövetség

Kedden Gyenesdiáson ülésezett a Balatoni Szövetség. Az ülés Dr. Bóka István füredi polgármester sérelmezte azt a forráselosztó gyakorlatot, miszerint nem az igazán turisztikai potenciállal rendelkező területek jutnak fejlesztési forrásokhoz, hanem az elmaradott térségek megkérdőjelezhető életképességű ötletei. A balatoni Szövetség a 2009-2014-es akciótervről is tárgyalt, itt újra előjött egy régi probléma.

 

2008.07.16   A Balatoni Szövetség ülésén

Terveink szerint egyébként a Füred TV-ben élőben is láthatják a Kékszalag legfontosabb eseményeit, pénteken a rajtot, este a már beérkező versenyzőket és a vasárnapi díjkiosztót. Minderről részletek a képújságban. Hétfőn Siófokon ülésezett a Balatoni Szövetség, ahol többek között a Balaton-díjat is átadták, valamint a tagok tájékoztatást kaptak a szúnyogirtásról is. A témákról Lázár Jánost, a szövetség titkárát kérdeztük.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT