MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Kiszely Pál alpolgármester, Balatonfüred

Találatok száma: 12

 

2010.09.28   Biodiverzitás = természeti sokféleség

Egy ponttal maradt le Balatonfüred a biodiverzitás pályázaton az abszolút győztes Tata mögött. A pályázatot az Európai Unió több országban, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, Szlovákiában és Magyarországon írta ki a természeti sokféleség megőrzése védelmében.

 

2010.09.15   Füred a legkedveltebb üdülőhely az északi-parton

Három szomszédos település, Balatonfüred, Csopak és Tihany végzett az élen a megyei napilap nyári idegenforgalmi felmérésében, melynek során a legnépszerűbb üdülőhelyet keresték. A közönségdíjat a tavalyi győztes Alsóőrs érdemelte ki.

 

2010.07.16   Dinókiállítás Füreden

Nyár végéig látható Arácson az a Dinó park, amelyet a Széchényi szakiskola tankertjében állítottak fel. A dinók megfelelnek a tudományos elvárásoknak is, mondta a német szervező.

 

2010.06.30   Átadták a Regionális Hulladékkezelőt

Elkészült az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Projekt legnagyobb beruházása a Királyszentistváni Regionális Hulladékkezelő Központ, amely 25 éven át fogadja majd 158 település hulladékát. A június 30.-án átadott létesítmény Európa egyik legmodernebb hulladékkezelője. A próbaüzemek után 2011 január 1-től működik majd teljes gőzzel.

 

2010.05.13   Balatonrégió 2010 Konferencia

A magyar tenger környezetének, természeti értékeinek, vízgazdálkodásának védelméről tanácskoztak vízügyi és környezetvédelmi szakemberek, mérnökök, építészek a Balatonrégió 2010 elnevezésű konferencián. A következő évek legfontosabb feladatainak a csapadékvíz elvezetését a Balaton körül, illetve a balatoni rehabilitációs terv elkészítését tartották.

 

2010.01.27   Jéghírek

Hosszú ideje tart a zord téli időjárás, a hőmérséklet pár fokkal elmarad az ilyenkor szokásostól. A gázóra pörög, de van azért akik örülnek a nagy hidegnek, hiszen hamarosan biztonságos vastagságúra hízik a Balaton jege és végre, lehet korcsolyázni. A most következő riportot január 27-én készítettük, tehát ami elhangzik, az a szerdai állapotot tükrözi.

 

2009.07.07   Természetvédelmi őrök Füreden

Bezárt a balatonfüredi szemétlerakó és ez azt jelenti, hogy mostantól a Probió szemetesautói Veszprémbe szállítják az itt keletkezett hulladékot. A háztartási hulladékkal nem lesz gond, az építkezéseknél keletkező szeméttel azonban valószínűleg igen. Jelenleg ugyanis ezt az adott tulajdonosnak kell elszállítania a megyeszékhelyre, önállóan vagy a Probio segítségével. Többen attól tartanak, hogy ezzel környezetünk kerül majd veszélybe, elszaporodhatnak az illegális szemétlerakók. Az önkormányzat már kitalált ez ellen valamit.

 

2009.05.15   Török ökoturizmus füredi segítséggel

Jelentős több ezer eurós támogatást nyert a törökországi Gölyazi település a falusi turizmus, a horgászturizmus fejlesztésére. Az ökoprogramhoz olyan uniós települést is be kellett vonniuk a törököknek, ahol már van tapasztalat ezen a téren. Így került kapcsoltba Bursa és Nilüfer Balatonfüreddel és ebből lett aztán az az utazás áprilisban, ahol a magyarok egy török nemzetközi sportfesztiválon vehettek részt. Balatonfüred nélkül nem kapták volna meg a támogatást a törökök. Az uniós program része, hogy a partnertelepülések többször meglátogatják egymást. Most a török delegáció járt Füreden.

 

2009.04.01   Balatonfüred Bécsben

Debrecen után az osztrák fővárosban is bemutatkozott Balatonfüred. Az bécsi magyar kultúrintézetben a helyi közönség megismerhette Füred lendületes fejlődését és belekóstolhattak a népi kultúránkba és gasztronómiánkba. A delegációt stábunk is elkísérte.

 

2009.02.17   Török delegáció Balatonfüreden

Balatonfüred számára mindig is fontosak voltak a testvérvárosi kapcsolatok. Ilyen szerződés van horvátországi, németországi, holland, finn, olasz és erdélyi városokkal is. Most a törökországi Ilica városából érkezett küldöttség Balatonfüredre, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a várossal. Hogy ebből lesz-e valaha testvérvárosi viszony, az a képviselő-testületen múlik.

 

2008.09.27   Horgászverseny

Csalódás érhette a rendező Balatoni Halászati Zrt.-t a hétvégi első Nagy balatoni horgászversenyen. A vártnál jóval kevesebben érkeztek a rendezvényre. Nem mondható ez el a hagyományos Süllő-kupáról, akik az idén is szép számmal képviseltették magukat.

 

2008.07.17   Salsatábor Arácson

Salsa tábort rendeztek az elmúlt héten Balatonfüreden. A latin táncok egyre népszerűbbek hazánkban is, hiszen nemcsak sportolási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, hanem olyan egyedi hangulatot, életérzést, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Az arácsi táborban több mint 300-an vettek részt. A rendezvény fénypontja a csütörtök esti Salsa-össztánc volt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT