MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Lengyel Ernő tulajdonos, Anna Grand Hotel

Találatok száma: 19

 

2013.07.11   Újdonságok a 188. Anna-bálon

Több változás is lesz ebben az évben a 188. Anna-bálon az előző bálokhoz képest. A jegyek már két hónapja elfogytak, de a július 20-i bál előtti héten igazi fesztiválhangulat várja a füredieket és a vendégeket. A hagyományos báli kísérőrendezvények mellett szinte minden este lesz előadás a Gyógy téren felállított nagyszínpadon. Az Operaház kórusa és énekesei mellett itt adnak gálaműsort az első füredi prímásverseny hegedűsei is.

 

2013.06.03   Borok az Anna-bálra

Nincs hiány Magyarországon jó borokból, és úgy tűnik nem lesz az idei Anna-bálon sem. A hotel borai, a Vivámus borászat kínálata mellett külön borlapra kerülnek a decemberben bemutatott Borbála-napi borok közül a legjobbak is. Hogy melyek lesznek azok, erről szakmai zsűri döntött az Anna Grand Hotelben megtartott borkóstoláson.

 

2012.12.21   Gyógyközpontot alakítanak ki az Anna Grand Hotelben

Új, hazánkban egyedülálló orvosdiagnosztikai- és gyógyászati központot alakítanak ki az Anna Grand Hotelben. A tervek szerint tavasszal nyitó központ elsősorban a gyógyturizmusra épít, de a helyi lakosok is igénybe vehetik a szolgáltatásokat, kedvezményes árakon. A vizsgálatokra nem lesz várólista, a rendelőkbe a legmodernebb diagnosztikai eszközök kerülnek.

 

2012.12.01   Népszerű a Borbála-napi Borbál

A első borbálhoz képest az idén megduplázódott a vendégek száma, az Anna Grand Hotel által szervezett bálon, melynek fővédnökségét Fellegi Tamás miniszter vállalta. A nyolcezer forintos belépőért cserébe kitűnő újborok és öt fogásos, herendi porcelánban felszolgált vacsora várta a vendégeket az Anna-bálok helyszínén, ahol hajnali fél háromig tartott a mulatság a Búgócsiga együttessel. A borászok elmondták, a 2011-es évjárat után az idei is kiváló lett, bár kétségtelenül a csúcsév a tavalyi volt.

 

2012.07.11   187. Anna-bál július 28-án

A hagyományoknak megfelelően rendezik meg ebben az évben is a füredi Anna-bált. A város meghívta a 18 éves helyi lányokat, akik közül tizenhárman éltek is a lehetőséggel. Lesznek tehát szép lányok a bálon és lesz élő televíziós közvetítés is, bár kicsit másképp, mint eddig. A szintén hagyományos kísérőrendezvények közül pedig az Operagála ebben az évben ingyenes lesz pénteken este a Gyógy téren. A programok már 26-án,csütörtökön divattörténeti kiállítással, a szerelemről szóló irodalmi összeállítással elkezdődnek, de lesz hagyományos szívhalászat, és fellépnek Opatija művészei is az Anna-báli hétvégén.

 

2012.06.05   Anna-báli bormustra

A balatoni fehér borok közül hét féle száraz nedü került fel a 2012-es Anna-báli itallapra. A decemberi Borbála-napi előválogatás után június 5-én az Anna Grand Hotelben a legjobb nyolc bort értékelte a szakértő zsűri. Egy kivételével végül valamennyi bor megfelelt a szigorú kritériumoknak.

 

2012.04.23   Anyák napja az Anna Grandban

Május 6-án anyák napi svédasztalos ebédre, úgynevezett sunday brunch-ra várja az Anna Grand Hotel a helyi családokat. A gyerekeknek és az édesanyáknak kedvezmények, a kicsiknek programok, a nagyoknak élőzene és természetesen ingyenes parkolás az anyák napi ebéden.

 

2011.12.20   Anna Grand wellness füredieknek is

Bár nagy az év végi hajtás az Anna Grand Hotelben, Lengyel Ernő tulajdonos a jövő évet tervezi. A hotel változatlanul nyitva áll a fürediek előtt, a bowling mellett, a wellness fürdők is várják a vendégeket. Igazi újdonság a borterápia, amelyet januártól a többi szolgáltatással együtt a fürediek kedvezményes bérlettel vehetnek igénybe.

 

2011.12.04   Borbála-napi Borbál másodszor

Második alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Borbáli-napi Borbált, melynek ötletét az Anna Grand Hotel tulajdonosa Lengyel Ernő vetette fel. A tavalyi sikeren felbuzdulva december 3-án ismét megtelt a díszterem vendégekkel, akik elsősorban a 2011-es újborokat kóstolhatták. Természetesen a vacsora közben a korábbi évjáratok is asztalra kerültek. A vendégek mustrálták is az italokat, ennek eredményeképpen első lett az aszófői Fodorvin Pincészet juhfarkja, második lett a badacsonyi borvidékről az Istvándy Pincészet, míg a harmadik helyen egy dél-balatoni sauvingnon blanc végzett, ezt az italt a Balaton Borgaléria hozta el a bálra.

 

2011.07.22   Dörgicsei és tokaji borok Füreden

Új ízléses borozó nyílt a Blaha utcában. Az Anna Grand Hotel tulajdonosa,Lengyel Ernő dörgicsei, badacsonyi és tokaji borait kínálja egyelőre a déltől éjfélig nyitva tartó borharapóban. A kínálat bővül, az árak átlagosak, mondja a tulajdonos.

 

2011.04.15   Fürediként az Európai Parlamentben, Polner Gergely brüsszeli szóvivő

Sok előkészítés, rengeteg egyeztetés, professzionalizmus minden szinten - mondhatnánk, ha meg kellene vonni az első balatonfüredi uniós rendezvény, a távközlési miniszterek találkozójának mérlegét, már ami a politika mellett a szervezést, a találkozó lebonyolítását illeti. A füredi erőfeszítéseken kívül köszönhető ez a nemzetközi színvonalú szakdiplomáciának, akik közül a brüsszeli szóvivő, Polner Gergely, történetesen balatonfüredi.

 

2011.04.02   Herendi porcelánok az Anna Grand Hotelben

Két hónapig látható az Anna Grand Hotel színháztermében az a kiállítás, amely bemutatja a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termékeit, az Európai Kulturális Örökség jegyében, kapcsolódva az uniós elnökség füredi rendezvénysorozatához. A porcelánokat előzetes bejelentkezés alapján iskolai csoportok is megnézhetik.

 

2010.12.04   I. Borbála-napi borbál

Először rendeztek Balatonfüreden Borbála-napi borbált, ez a kezdeményezés azonban nem a várostól és nem a Balatonvin Borlovagrendtől indult. Az Anna Grand Hotel tulajdonosa és öt környékbeli borász gondolta úgy, hogy egy ötfogásos vacsora keretében, bemutatja a közönségnek a 2010-es évjáratú borokat. Az első bálon 130-an vásároltak belépőt.

 

2010.11.22   Borbála-napi bor bál

Borbála napján december 4-én bor bált rendeznek az Anna Grand Hotelben, melynek keretében bemutatják a 2010-es borokat is. A nedűket ezúttal a bál vendégei bírálják, a legjobbnak ítélt borok pedig meghívást kapnak a jövő évi, szakmai zsűri által bírált borválogatásra.

 

2009.10.16   Exkuzív színház indul

Különleges színházat indít Balatonfüreden a Pannon Várszínház. A négy előadást az Anna Grand Hotelben láthatja a közönség, ahol -és ettől különleges a színház- minden második előadás után vacsorával kedveskednek a közönségnek.

 

2009.08.20   Átadták az Anna Grand Hotelt

Éppen egy éve annak, hogy meghívást kaptunk az Anna Grand Hotel átadására. Akkor bizonyos épületrészek még nem készültek el, ilyen volt pl. a wellness részleg. Most augusztus 20-ára ismét hivatalosak voltunk a hotelbe, de ezúttal a végleges, teljes átadási ünnepségre. A hotel mostantól teljes kapacitással várja a vendégeket, sőt hamarosan elkészül a komplexumhoz szorosan kötődő Ipoly-szálló is.

 

2009.02.25   Kihirdették a turisztikai pályázatok eredményét

Szerdán az Anna Grand Hotelben tartották azt a sajtótájékoztatót, amelyen kihirdették a Közép-dunántúli Operatív Program keretében elnyerhető, a szálláshelyek korszerűsítésére irányuló pályázatok eredményeit. Balatonfüreden az Ipoly Szálló és a Hotel Annagora nyert.

 

2008.09.01   Befejezés előtt az Anna Grand Hotel

A valamikori Nagyvendéglőn, Gyönyördén, és az úgynevezett Kúrszalonon ma már csak az utolsó simításokat kell elvégezni hogy új életre keljen. Lengyel Ernő nem kevés áldozatot vállalva négy év alatt újította fel az egykori épületeket, hogy ez év szeptemberében a négycsillagos Anna Grand Hotel megnyithassa kapuját.

 

2008.07.26   183. Anna-bál

Ebben az évben nem lehetett panasz az Anna-bálra. Kellemes környezetben, elegáns nyáresti bálon vehettek részt a vendégek. Az Anna-bál szépe pedig az egybehangzó vélemények szerint, megérdemelten lett a füredi Csizmadia Aliz, akivel jövő héten láthatnak majd egy hosszabb interjút.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT