MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Hegedűsné Kovács Enikő országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője

Találatok száma: 2

 

2012.04.20   Hegedűs Lórántné (Jobbik) Balatonfüreden

Az országgyűlés jegyzője tartott fórumot a balatonfüredi Jobbik felkérésére. A téma a készülő járási törvény volt, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, hogy a kormány rossz úton jár az önkormányzati rendszer átalakításával. Szerinte nem lesz egyszerűbb az ügyintézés, sőt egyes esetekben 50-100 km-t is utazniuk kell majd az embereknek, ha hivatalos ügyet szeretnének intézni.

 

2011.11.04   Vita az új önkormányzati törvényről

Konferenciát rendeztek Balatonfüreden a két legnagyobb önkormányzati érdekvédelmi szövetség, a MÖSZ és a TÖOSZ szakmai támogatásával. A vitafórum az utolsó egyeztetési lehetőséget kínálta a törvény elfogadása előtt, így a konferencia éles hangoktól sem volt mentes. Jelenleg úgy tűnik, hogy az óvodai ellátás, az egészségügyi alapellátás, vagyis a háziorvosi rendszer, az okmányiroda működtetése marad az önkormányzatok feladatkörében. Többen aggályukat fejezték ki a kétezer lakos alatti településeken megszűnő önálló hivatalok és az oktatási intézmények állami kézbe kerülése kapcsán.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT