MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Glatz László

Találatok száma: 8

 

2014.01.11   Glatz László 88 éves

Glatz László a város két fejezetébe, a sporttörténetbe és az Anna-bálok történetébe írta be a nevét. Testnevelőtanárként generációkat szoktatott a sportra, sportszervezőként több csapatsportot indított el Füreden. Az Anna-bált pedig húsz éven át rendezte. Szűkebb baráti körével hétfőnként a nála tartott tarokk-partin találkozik.

 

2011.01.12   Glatz László 85 éves

Az Anna-bálok örökös főrendezőjét és a füredi kézilabda atyját köszöntötték 85. születésnapján. A tanárként és sportemberként is ismert Glatz Laci bácsi, arról beszélt a Füred Tv-nek, hogy mi a titka ma is kitűnő kedélyállapotának, vidám életfelfogásának.

 

2010.10.28   Füredi arcélek: Glatz László

A Városi Múzeum által szervezett új sorozat, a Füredi arcélek októberi vendége Glatz László nyugalmazott tanár volt, akit a legtöbben mint a füredi Anna-bálok egykori főrendezőjét ismerik a városban. A sokak által csak Laci bácsinak szólított 84 éves Glatz László a 20 éven át tartó szervezőmunkájával még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült. A beszélgetőesten mesélt gyermekkoráról, ifjú éveiről és füredi kötődéséről.

 

2010.07.22   Anna-báli emléksarok

Az Anna-bálok legfontosabb szereplői a bálkirálynők, akik közül többen úgy gondolták, hogy nem hagyják elfejteni életük egyik legfontosabb eseményét, a füredi Anna-bált. Megkeresték a bál örökös főrendezőjét, Glatz Lászlót, hogy egy báli múzeumot hozzanak létre.

 

2010.03.01   Mi lesz veled Anna-báli emlékszoba?

Balatonfüred története összefonódik az Anna-bálok történetével. Az évek során rengeteg emléktárgy gyűlt össze ezért Glatz László kezdeményezésére többen is úgy gondolták szükség lenne egy Anna-báli emlékszobára, amelyben méltó helyre kerülnének ezek a relikviák. A tervek szerin ebben az évben nyílt volna az emlékszoba, jelenleg azonban helyiséget keresnek az emléktárgyaknak.

 

2009.07.21   Glatz László az Anna-bálról

Balatonfüreden mindenki ismeri Glatz Lászlót vagy mint a kiváló tanárt, vagy mint sportembert, vagy mint a füredi Anna-bál örökös főrendezőjét. Laci bácsi ki nem fogy az Anna-báli történetekből és lassan 20 éve tervezi egy Anna-bál emlékszoba kialakítását.

 

2008.09.27   Romantikus Reformkor

Ha csak 3 napra is de visszatért a reformkori hangulat Balatonfüredre az elmúlt hétvégén. A reformkorhoz kapcsolódó ételek és kulturális programok péntek délutántól vasárnap estig várták az érdeklődőket. A szervezők a nyári szezont szerették volna meghosszabbítani és ha nem is voltak annyian mint a nyári hétvégeken, azért sokan kíváncsiak voltak a programokra. A következő 25 percben összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

 

2008.07.26   183. Anna-bál

Ebben az évben nem lehetett panasz az Anna-bálra. Kellemes környezetben, elegáns nyáresti bálon vehettek részt a vendégek. Az Anna-bál szépe pedig az egybehangzó vélemények szerint, megérdemelten lett a füredi Csizmadia Aliz, akivel jövő héten láthatnak majd egy hosszabb interjút.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT