MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Kéri Kitty művészeti vezető, Kisfaludy Színház

Találatok száma: 14

 

2015.12.17   Komolyzenei koncertek 2016-ban is

A nagy sikerre építve 2016-ban is folytatódik az idén elindított koncertsorozat, amelynek keretében jövőre is a legjobb előadók lépnek fel Balatonfüreden. Lesz "Klassz a parton" fesztivál és indul a "Balatonfüredi Komolyzenei Esték" is. 2016 Mozart év lesz, így rögtön az első újévi koncerten az Izaki Maszahiro japán karmester dirigálta Szolnoki Szimfonikus Zenekar is többek között a zeneszerzőtől játszik majd darabot, májusban pedig Tokody Ilona, és Muskát András operaénekesek adnak Mozart estet. A bérletek már kaphatók.

 

2015.07.07   Legjobbak a legjobbakból

Új kezdeményezés helyszíne Balatonfüred, soha nem volt még egybefüggő színházi fesztivál a városban, sőt a Balatonnál sem. Ezzel próbálkozik most a Kisfaludy Színház, ezen a héten várják a közönséget minden este a Kisfaludy Színházi Fesztiválon. Igényes, minőségi előadások érkeznek a városba, visszahozva azt a 180 éves múltra visszatekintő hagyományt, amikor a társulatok és színészek vetekedtek azért, hogy a Dunántúl első kőszínházába játszhassanak. Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház vezetője elmondta, jövőre szakmai nappal bővülhet a program.

 

2014.07.14   Újra FüredJam! Európa Kiadó, HalottPénz és a Puhító

2012-ben nagy sikerrel, a Quimby, Ripov Raszkolnyikov és a Pannon Ska Orchestra fellépésével zárult, 2013-ban elvitte a vihar, idén pedig újra nagy nevekkel jelentkezik a FüredJam. 18-án, péntek este a Balaton Szabadidő Központban fellép a Puhító, a HalottPénz és a nagy legenda, az Európa Kiadó.

 

2014.07.02   Véget ért a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Változatos programokkal várta a közönséget egy héten át a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. Koncertek, színházi előadások és a végén egy operettgála szórakoztatta az érdeklődőket. William Shakespeare születésének 450. évfordulóját ünnepli a világ az idén, ennek tiszteletére játszotta a fesztiválon a veszprémi színház az angol drámaíró, költő, színész első tragédiáját, de itt volt a népszerű Csík zenekar is.

 

2014.06.24   Újra Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Koncert, tragédia és komédia, rendhagyó kiállítás ismert művészekkel, ezt ígéri a június 24-től július 5-ig tartó Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, amelyen fellép Ónodi Eszter, Pokorny Lia, Kálid Artúr, Kálloy Molnár Péter, Haumann Máté a Csík zenekar és Kéri Kitty a Petőfi Színház társulatával.

 

2013.05.17   Zene, irodalom, tudomány- tavaszi fesztivál Füreden

Nagy sikerrel zárult az első Füredi Tavaszi Fesztivál. Irodalmi, zenei és gyermekprogramokból kedvére válogathatott a közönség. Elsöprő erejű koncertet adott Ferenczi György és a Rackjam, valamint a Kossuth-díjas Csík Zenekar, de helyi művészeti csoportok és diákok is felléptek.

 

2013.03.15   Március 15. Balatonfüreden

Az ünnepi programok nagy részét elfújta a szél március 15-én, a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál programjait teljesen lemondták a szervezők. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepséget megtartották, de a szónok szintén a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudott megjelenni. Üzenetét, beszédét végül a Kisfaludy Színház művészeti vezetője olvasta fel. Az ünneplők megkoszorúzták pénteken Széchenyi István szobrát.

 

2013.03.07   Rodin-kiállítás, Ferenczi György és a Csík zenekar koncertje - Tavaszi Fesztivál Füreden

Az egész családnak kínál programot a március 15-i hosszú hétvége Balatonfüreden. Már csütörtökön este, 14-én fellép Ferenczi György és együttese, szombaton megnyitják a Rodin-kiállítást a Vaszary Villában, este a Csík zenekar ad koncertet. A Kisfaludy Színház műsorán A nagyidai cigányok, A helység kalapácsa, de lesz bábjáték, mesekastély az egészen kicsiknek, a nagyoknak zene, tánc és szórakoztató irodalom. A menü a csatlakozó éttermekben csak 1848 forint a négy nap során. Igazi ünneppel várják tehát a vendégeket a szervezők az 1848-as forradalom alkalmából az első tavaszi hétvégén Balatonfüreden.

 

2012.11.09   "Így bocskorosan" - a Lóczy Diákszínpad előadásán

Az 1956-os forradalom és az azt követő megtorló időszak jellegzetes történéseibe ad bepillantást a Lóczy Diákszínpad legújabb előadása, mely Gérecz Attila költő személyes sorsán keresztül mutatja be a rendszer kegyetlen működését. A művet már láthatta a közönség október 23-án, de a nagy sikerre való tekintettel újra bemutatták a Radnóti iskolában.

 

2012.09.28   Támogatókat keres a Kisfaludy Színház

A kőszínházi évad most kezdődik el, de Balatonfüreden természetesen a közönségnek nyáron kell fesztiválokat, bemutatókat szervezni. Így volt ez Kisfaludy Sándor kőszínháza idején is, és így van ez ma is. Nem változott az sem, hogy a színház, ahogy 180 éve, ma is rászorul a "honfiúi közadakozásra".

 

2012.07.26   Szívhalászók - irodalmi összeállítás a szerelemről

A Vaszary Villában a szerelemhez kapcsolódó verseket szavaltak a Petőfi Színház művészei a Kisfaludy Színház által szervezett zenés, irodalmi esten. Az Anna-báli szívhalászathoz kapcsolódó programot nagy érdeklődés kísérte csütörtökön este.

 

2012.06.26   Kezdődik a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Június 29-étől, péntektől július 9-ig, hétfőig tart a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál. A fellépők között Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Pindroch Csaba, Verebes Linda, Rúzsa Magdi, Horgas Eszter és még több kitűnő együttes, zenész - mutatta be a fellépőket Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház művészeti vezetője. Az előadásokat az Anna Grand Hotel színháztermében, a hotel mediterrán udvarában, a Kisfaludy színpadon és a szabadidő központban tartják, de lesz előadás a Papsoka templomromnál is.

 

2012.03.15   Teltházas nemzeti ünnep Balatonfüreden

Három napon át tartó színes programsorozat várta az érdeklődőket Balatonfüreden a hosszú hétvégén. Március 15-én több helyszínen emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra. Délelőtt a város a megye közös ünnepi műsorát láthatta a közönség, napközben a tábori színpadon tánc, zene várta az érdeklődőket. Este a Széchenyi szobornál koszorúzási ünnepséget tartottak. Sokan töltötték a négynapos hétvégét a városban.

 

2012.02.17   Kéri Kitty a Kisfaludy Színház élén

Áprilistól új igazgató Kéri Kitty irányítja a Kisfaludy Színházat. A színművésznő a város hagyományaira építve, de új lendülettel kívánja irányítani a teátrumot. Igényes, valódi élményt nyújó előadásokból válogatja össze a programkínálatot. Lesznek gyermekprogramok és Füred Jam néven nyári könnyűzenei fesztivál. Kéri Kitty lokálpatriótaként közvetlen kapcsolatot szeretne kialakítani a helyiekkel, javaslatokat, ötleteket is szívesen fogad.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT