MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Hansági Ágnes tanszékvezető docens, Károli Gáspár Református Egyetem

Találatok száma: 3

 

2016.12.02   Jókai örök

Jókai Mór életművének legjobb ismerői tanácskoztak a hétvégén Balatonfüreden, már harmadik alkalommal. Az ország szinte valamennyi egyeteméről, kutatóintézetéből érkeztek szakemberek a városba, hogy az író novelláival foglalkozzanak. Még mindig keveset tudunk arról a zseniális Jókairól, aki ma újra aktuális, írásaiban korunk "vívmányai" köszönnek vissza. Titokzatos és izgalmas világba csöppennek a kutatók, amikor Jókai életművét elemzik, erről is szó esett a konferencián.

 

2014.12.05   "...író leszek és semmi más..." - III. Jókai-konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézete, a Tempevölgy folyóirat és Balatonfüred Város Önkormányzata közös szervezésében rendezték meg a Jókai-konferenciát a balatonfüredi Városi Múzeum előadótermében immáron harmadik alkalommal.

 

2012.05.04   II. Jókai konferencia a Városi Múzeumban

Hazai egyetemek neves előadói vettek részt a II. Jókai Konferencián Balatonfüreden, ahol egész napos programmal várták a téma iránt érdeklődőket. A közönség előadást hallhatott az 1850-es évek könyvpiacáról, Jókai műveinek külföldi fogadtatásáról és természetesen a legjelentősebb művekről. A szeminárium célja a Jókai-jelenség megértése volt, újraértelmezve az adott kor üzenetét, mondanivalóját.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT