MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: dr. Bakonyi Elvira Múzsa Borház

Találatok száma: 2

 

2015.03.27   A reformkor és a bor

Folytatódott a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület és az Arácsi Seniorok Társasága által szervezett "Téli esték" sorozat Arácson. Ezúttal a helyi hagyományőrzők mutattak be műsort a reformkori borfogyasztásról. Az 1800-as években különösen nagy szerepe volt a szőlő nedűjének, hiszen a társasági események elengedhetetlen része volt a bor. Persze a borfogyasztás kultúrája más és más volt az egyes társadalmi osztályokban.

 

2012.08.04   Mit kínálnak a gazdák? - borheti körkép a Tagore-sétányon

A korábbi években megszokott és kedvelt borokkal, de számos újdonsággal is találkozhat a közönség a Balatonfüredi Borheteken. A huszonnégy balatonfüredi és illetve Füred környéki borász mindent megtett annak érdekében, hogy csak kiváló minőségű italok kerüljenek a fogyasztók asztalára. Népszerű a rosé fröccs, az idősebbek azonban az olaszrizlinget kedvelik. Borheti körképünkben maguk a borászok ajánlják a különböző fajtájú és évjáratú italokat. Mit és hol érdemes megkóstolni? Nézze meg videónkat!

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT