MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Grimm József festőművész, grafikus

Találatok száma: 5

 

2017.06.16   Füred, ahogy Grimm József látja

Grimm József festőművész 1960-ban költözött Balatonfüredre, amit az első perctől kezdve nagyon szeret. A Balaton, a füredi terek és utcák megjelenítése igazi örömfestés számára. Nem csoda, hogy legújabb kiállításának anyaga is a városhoz kötődik. Grimm József 1990-től hivatásszerűen a képzőművészettel foglalkozik, nyaranta portrékat és karikatúrákat is rajzol a parton sétáló vendégekről, az év többi részében otthonában fest. A tél termését is láthatják az érdeklődők az Arácsi Népházban.

 

2016.08.01   Grimm József balatoni hangulatai

Grimm József grafikus, festőművésszel a nyári hónapokban naponta találkozhat a közönség Balatonfüreden a Vitorlás téren, ahol a turisták felkérésére portrékat készít. De természetesen azt is tudjuk róla, hogy legtermékenyebb időszakában tavasszal, számos olaj- és akvarell festményen örökíti meg a Balatont. Korábban készült és legújabb képeiből az Óvárosi Művészkávézóban nyílt kiállítása, ahol azt is elárulta, bőven elég a nyüzsgés a parton munka közben, ha teheti a nyugalmat és csendet keresi.

 

2015.06.26   Grimm József kiállításán

Grimm József 33 alkotását, köztük a legújabb festményeit Arácson augusztus 2-áig nézheti meg a közönség. A jól ismert hiperrealista festmények után, ahogy maga Grimm József fogalmazott a megnyitón, lazított stílusán, levegősebbek, mozgalmasabbak a grafikái, olajképei. Az Arácsi Népházban, a kiállítás megnyitóján Tarnai Katalin és Zemenné Horváth Orsolya rövid műsorral köszöntötte a vendégeket és a művészt.

 

2014.05.10   Grimm 60 - jubileumi kiállítás

Két év után ismét önálló kiállítással jelentkezik Grimm József, füredi grafikus- és festőművész. Az alkalom különleges, hiszen a művész idén nyáron lesz 60 éves, így a mostani tárlat egyfajta összegzést is jelent. A realista alkotó számtalan balatoni hangulatot, jelenetet mutat be képein. A kiállítás június 25-ig látogatható a Kisfaludy Galériában.

 

2012.10.24   Grimm József kiállítása

Grimm Józsefet jól ismerik a fürediek sőt a rendszeresen ide látogató turisták is, hiszen nyaranta a sétányon készít portrékat és karikatúrákat a vendégekről. Alkotó munkájának azonban ez csak egy szelete, hiszen a rossz idő beálltával ő is visszavonul műtermébe, ahol olaj, illetve akvarell festményeket készít. A Polgármesteri Hivatalban december 10-ig látható kiállításán az elmúlt években készült alkotásai láthatók.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT