MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Hudi József levéltáros-történész

Találatok száma: 2

 

2015.11.07   Panaszkönyv 1836-ból

A balatonfüredi panaszkönyv, amelybe 1836 és 1840 között bárki beleírhatta a fürdőről észrevételét, sokáig feledésbe merült. Hudi József történész kezébe 2007-ben került a bőrbe kötött panaszkönyv, füredi színháztörténeti munkájában idézett ebből, de már akkor elhatározta, hogy sajtó alá rendezi a különleges kéziratot. A Balatonfüred Városért Közalapítvány kiadásában most jelent meg a könyv, tele érdekes lábjegyzetekkel, tárgy- és névmutatóval a korabeli fürdőéletről.

 

2013.02.04   Helytörténeti könyvek füredi szállal

Több mint tíz éve foglalkozik memoárok, visszaemlékezések szerkesztésével dr. Hudi József történész. Számos könyve jelent már meg Balatonfüred vonatkozásában is. A napokban két kötetet mutatott be az olvasóknak, melyekben olyan emberek életével ismerteti meg a közönséget, akik szintén kötődtek Füredhez, bár eddig erről szinte semmit sem tudtunk. Kacz Lajos és Voyta Adolf a reformkor előtt születtek és mindketten az 1920-as években haltak meg.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT