MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Garajszki József

Találatok száma: 2

 

2015.09.11   Garajszki József kiállítása Tihanyban

A Dabas melletti Sári községben született 1934-ben Garajszki József képző- és iparművész, akinek legújabb kiállítása Tihanyban látható, a bencés múzeumban. A tárlat egyfajta életművet ölel fel, a sokoldalú alkotó munkáiból. A korábban belsőépítészettel foglalkozó Garajszki József most az akvarell szerelmese, kedvenc témája pedig a Balaton. Évről-évre visszajár gyógyulni a füredi szívkórházba, ottani "műterme" nem más, mint betegszobájának erkélye.

 

2013.03.08   Garajszki József kiállítása

Dabason született, szívműtétje után Balatonfüreden gyógyult. Szívkórházi tartózkodása idején, betegszobájának erkélyén kezdett balatoni témájú alkotásokat készíteni, melyre az intézmény vezetése is felfigyelt. Később bővült a kapcsolat, ennek eredménye a napokban megnyílt kiállítás. A festészettel, grafikával, szobrászattal foglalkozó Garajkszi József volt, az 1968-ban átadott Hotel Annabella belső építésze.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT