MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Mezey Katalin költő, elnök, Quasimodo Alapítvány

Találatok száma: 3

 

2009.12.04   Lengyel szeptember

A Széphalom Kiadó gondozásában jelent meg az a három új kötet, melyek a Lengyelország számára oly tragikus 1939-es eseményeket dolgozza fel. A könyvek részletesen foglalkoznak Lengyelország és Magyarország évszázadokra visszanyúló barátságával is. A három kötetet múlt héten mutatták be Balatonfüreden a Hamvas Béla Asztaltársaság estjén.

 

2009.01.23   Újra költőverseny

Ebben az évben éppen 50 esztendeje, hogy Salvatore Quasimodo átvehette az irodalmi Nobel-díjat. A jubileum kapcsán Európa több nagyvárosában is lesz Quasimodo kiállítás és ünnepség, amelyekre Balatonfüred is meghívást kapott. Mindezt azon a sajtótájékoztatón hallottuk, ahol többek között újra kihirdették a Quasimodo Költői pályázatot.

 

2008.09.05   Összefoglalo a Quasimodo Költőversenyről 1. rész

16. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt. A kétnapos rendezvénysorozat alatt könyvbemutatók, kiállítások, irodalmi kerekasztalbeszélgetések várták az érdeklődőket. A főszerep azonban természetesen a pályázó verseké volt. Idén az emlékdíjat Tóth Krisztina, a különdíjat pedig Barna T. Attila kapta. Most közel 20 percben megnézhetik, hogy milyen programok várták az érdeklődőket a 2 napos Quasimodo Költőversenyen.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT