MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Katonáné Bellovits Andrea igazgató, Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Találatok száma: 3

 

2014.12.16   Megyei képzések uniós támogatással

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szervezésében lezárult a pincérképzés, a három lépcsős vizsga keretein belül a Jendrassik-Venesz Szakközépiskolában. Az Európai Uniós támogatással létrejött program fő célja, hogy a hátrányos helyzetű, tartósan álláskeresőket támogassa a munkaerőpiacra történő visszajutásban.

 

2014.04.10   Állásbörzét tartottak Füreden

Kevesebb az álláskereső mint egy évvel ezelőtt, de azt a munkaügyi központnál is elismerik, hogy ez főleg a téli közfoglalkoztatásnak köszönhető. A hagyományos füredi állásbörzén valódi, igaz zömében szezonális munkahelyeket kínáltak az érdeklődőknek. Balatonfüreden jelenleg 9%-os a munkanélküliségi ráta, ez magasabb mint a megyei átlag, de alacsonyabb a tavalyi adatnál. Egyre többen vállalnak munkát külföldön, sokan már a nyári szezonra sem térnek vissza, de hogy ők pontosan hányan vannak, arra vonatkozóan nem kaptunk adatot. Az elvándorlás azonban valódi veszély.

 

2013.03.21   Állásbörze: meghatározó a szezonalitás

Továbbra is markánsan meghatározza a füredi munkaerőpiaci helyzetet a szezonalitás. A csütörtökön megtartott állásbörzén 25 munkáltató kínált állást, zömében szezonálisat, néhány éves állásra is jelentkezhettek az érdeklődők. Minimálisan csökkent az álláskeresők száma, ez egyrészt a közfoglalkoztatásnak köszönhető, de jelentős, a már egész évben külföldön dolgozó fürediek száma is. Ez utóbbit támasztja alá, hogy az egyik helyi szálloda a börzén sem talált németül is beszélő portást.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT