MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Baán Beáta igazgató, Városi Művelődési Központ

Találatok száma: 5

 

2011.08.29   Új helytörténeti könyvek

Két új könyv jelent meg Balatonfüred történetéről. Mindkettő a város írásos említésének 800 éves évfordulójához köthető. Lichtneckert András történész teljesen új tényeket és összefüggéseket közöl a füredi kiserdőről és a benne álló színházakról. Füred életrajzi lexikona, amelyet Baán Beáta szerkesztett és 16 helytörténész írt, szintén érdekes olvasmány, hiszen az akár háromszáz éve, akár napjainkban is jól ismert már nem élő személyek életrajzát, füredi vonatkozását gyűjti össze.

 

2011.08.08   Fát ültettek Sarkady Tamás emlékére

Balatonfüreden az elmúlt 30 év során a gyakorlatban minden emlékfa ültetést a tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt Sarkady Tamás fejezett be. Volt munkatársai kezdeményezésére most az Ő emlékére ültettek fát a Piros templom és a vásárcsarnok közötti téren, bízva abban, hogy ezen a helyen békét és nyugalmat találnak majd a megfáradt emberek.

 

2009.06.19   6. Sirály nemzetközi táncfesztivál

Június 18. és 21. között rendezték Balatonfüreden a 6. Nemzetközi Sirály Táncfesztivált. A klasszikustól a hip-hop-ig rengeteg táncműfaj képviseltette magát. Újdonság volt az előző évekhez képest, hogy a társadalmi zsűri mellett szakmai zsűri is értékelt. A négynapos rendezvénysorozat alatt több, mint 800 fiatal állt színpadra.

 

2008.09.19   Néptánc fesztivál

Gyermeknéptánc fesztivált és versenyt rendeztek múlt pénteken Füreden. A helyi néptáncosokon kívül alsóörsi, lovasi, tihanyi, tapolcai, zirci, szentgáli, litéri és veszprémi gyerekek is színpadra álltak. A fellépők közül többen nemzetiségi táncokat is bemutattak.

 

2008.09.08   Búcsú a piros iskolától

Befejeződött az iskolai oktatás a füredi piros iskolában, miután a 80 éves épületet visszakapta a katolikus egyház. Az új tanévben már a korábban idejáró első és második osztály a Bem iskola központi épületében kapott helyet. Az iskolai múltat mostantól emléktábla őrzi, a piros iskola falán, amelyet a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület készíttetett.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT