MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szenfnerné Varga Anikó

Találatok száma: 5

 

2011.06.06   A helytörténeti egyesület közgyűlésén

Június 6-án az Arácsi Népházban tartotta egyesületi napját a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület. A program keretében a tagok megtekintették a népház új kiállításait, majd az arácsi katolikus temetőben a 100 éve született dr. Leyrer Lorándnéra, vagy ahogy Füreden mindenki ismerte Buci nénire emlékeztek.

 

2010.02.23   Évértékelés a Helytörténeti Egyesületnél

15 éve működik a füredi helytörténeti egyesület. Legutóbbi taggyűlésükön értékelték az évet és megbeszélték a 2010-es terveket. A tagok többsége persze nemcsak lelkes helytörténész, hanem elkötelezett városvédő is.

 

2009.05.30   Pedagógusnap

Hagyományosan június első vasárnapján tartják a pedagógusnapot. Balatonfüreden múlt héten pénteken az Anna Grand Hotel dísztermében köszöntötték a város pedagógusait. Ezen a napon adták át a Balatonfüred Közoktatásáért díjakat és köszöntötték a jubiláló pedagógusokat is.

 

2009.02.09   Helytörténeti évértékelés

15 éve működik a füredi helytörténeti egyesület. Hatvan tagja között kutató szakemberek és Füred múltja után érdeklődő helyiek. Akik még hiányoznak a tagságból, azok a helyi fiatalok, hallottuk évértékelő közgyűlésükön

 

2008.09.08   Búcsú a piros iskolától

Befejeződött az iskolai oktatás a füredi piros iskolában, miután a 80 éves épületet visszakapta a katolikus egyház. Az új tanévben már a korábban idejáró első és második osztály a Bem iskola központi épületében kapott helyet. Az iskolai múltat mostantól emléktábla őrzi, a piros iskola falán, amelyet a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület készíttetett.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT