MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Simon Károly elnök, Balatonfüredi Széchenyi Társaság

Találatok száma: 10

 

2011.04.10   Átadták a felújított arácsi városrészt

Április 10-én ünnepélyes keretek között adták át az arácsi városrész megújult központját. A két templom között a korhű külsőt és új funkciót kapott posta épületét, melyben működő postahivatal, postamúzeum valamint kőzet és trófeagyűjtemény kapott helyet. Mellette pedig a közösségi színtérként is funkcionáló Népházat.

 

2010.10.05   Emlékezés Tolnay Kálmán Lászlóra

Kiváló sportoló, a vitorlázás egyik legendája volt a néhány hete elhunyt balatonfüredi születésű Tolnay Kálmán László. Többszörös magyar és kétszeres olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhetett. Nemcsak sportolóként, hanem tervezőként is hírnevet szerzett, ő tervezte a B21 és B24 típusú vitorlásokat.

 

2010.09.02   Füredi ifjúság - Polonyiné Herczeg Edit és Simon Károly könyve

Megjelent a Balatonfüred Városért Közalapítvány 53. kiadványa, Polonyiné Herczeg Edit és Simon Károly: Füredi Ifjúság című kötete. A szerzők saját emlékeik alapján mutatják be, milyen volt az élet Füreden a 30-as, 50-es években.

 

2010.07.23   Emlékezés a Nemere II. legendás rekordjára.

1955 július 23-án a Kékszalag tókerülő vitorlásversenyen 10 óra 40 perc alatt teljesítette a 160 km-es távot a Nemere II. Ezt a rekordot azóta sem tudták megdönteni. Az 55 évvel ezelőtti legendás győzelemre emlékeztek a Balatonfüredi Yacht Clubban.

 

2010.04.08   Széchenyi emlékünnepség Nagycenken

150 évvel ezelőtt halt meg a legnagyobb magyar Széchenyi István, jövőre pedig születésének jubileumát ünnepli az ország. Ehhez kapcsolódóan most és 2011-ben is számos programot szerveznek Balatonfüreden a téma köré. Az elmúlt héten szentmisével emlékeztek a reformer politikusra Füreden és Nagycenken is.

 

2009.12.15   Könyv jelent meg Simon Károlyról

Simon Károlyról, Balatonfüred díszpolgáráról jelent meg könyv a Balatonfüred Városért Közalapítvány kiadásában. A helytörténeti sorozat immár ötvenedik könyvét Praznovszky Mihály szerkesztette, és beszélgetett a könyvbemutatón Füred egykori polgármesterével, Simon Károllyal.

 

2009.11.23   Irodalmi délután Radnóti emlékére

A Balatonfüredi Széchenyi Társaság szervezésében irodalmi délutánt tartottak hétfőn a református gyülekezeti házban Radnóti Miklós emlékére. A műsort a Lóczy Lajos Gimnázium költészetet szerető diákjai állították össze, Molnár Sándor irodalomtanár vezetésével.

 

2009.10.08   20 éves a Balatonfüredi Széchenyi Társaság

Jubileumot ünnepelt a Balatonfüredi Széchenyi Társaság, a szervezet ugyanis az idén 20 éves. Az ünnepi közgyűlésen ott voltak az alapítók és megválasztották az új tagokat is.

 

2009.06.27   Száz éves az északi parti vasútvonal

1861-ben építették meg a Balaton déli partján a vasutat, hogy Pest Budáról el lehessen jutni Nagykanizsán át Triesztbe a tengerhez. Az északi parton, -ahogy akkor nevezték a felső parton- majd 50 évig kellett várni, hogy elkészüljön a vasút. Az akkor igen komoly vállalkozásnak számító építkezés 1909-ben fejeződött be. A 100 éves jubileumot a múlt héten ünnepelték, amikor újra a legendás 424-es gőzmozdony húzta a centenáriumra indított nosztalgiavonatot.

 

2008.09.09   A Széchenyi könyvről

Széchenyi István születésnapján, szeptember 21-én minden évben megemlékeznek Füreden a reformer gróf szobránál. A füredi Szechenyi Társaság más módon is őrzi a Széchenyiek emlékét, alig pár hete Simon Károly a társaság elnöke egy új kiadványban foglalta össze a Széchenyi család és a Balaton kapcsolatát

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT