MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Petrikowsky Marianna népi iparművész

Találatok száma: 3

 

2015.01.23   Véget értek a fonóházi esték

A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület pályázati forrásból egy éven át, havonta rendezett hagyományőrző szakmai programokat. A sorozatot január 23-án zárták Pécselyen, ahol néptánccal, népi kismesterség bemutatókkal, játszóházzal és persze finom ételekkel, helyi borokkal várták a közönséget. Petrikowsky Marianna, az egyesület elnöke bejelentette, januártól vertcsipke szakkör indulhat Pécselyen, szintén a hagyományőrzés jegyében.

 

2014.05.23   Fonók világa Pünkösd havában

A Balaton-felvidék népművészeti értékeinek kutatása, megőrzése, tovább éltetése volt annak a programnak a célja, amelyet pénteken rendeztek meg Pécselyen. A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület pályázati forrásból szervezett egész estés programot, ahol népi kismesterségek bemutatójával, borkóstolóval, néptánccal várták az érdeklődőket.

 

2013.10.25   Jelek - Petrikowsky Marianna kiállítása

15 évnyi fényképészet után döntött úgy Petrikowsky Marianna, hogy inkább a népi iparművészet felé fordul és a szövő munkát választja. A Bor-Kép-Tár városi különdíjjal is elismert művész, most a Kisfaludy Galériába hozta el munkáit, szőtt fali szőnyegeket, gobelineket.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT