MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Schall Jenő

Találatok száma: 3

 

2016.01.30   Kolbász, hurka, pecsenye készült az arácsi disznóból

Több éves hagyomány folytatódott szombaton Arácson, ahol ismét megrendezték az arácsi disznóvágást. Több, mint kétszázan látogattak ki a Vad Vadász Étterembe, ahová hajnalban megérkezett a 160 kg-os disznó. A délutáni kóstolót este tepertőparty zárta.

 

2015.01.24   168 kg-os disznót vágtak az arácsiak

Szombaton ismét megrendezték Arácson a hagyományos disznóvágást, amely sok-sok évvel ezelőtt Arácsi vérengzés néven indult el, Kutas Árpád egykori képviselő ötlete alapján. Hajnalban finom pálinkával indult a munka, majd készült a sülthús, reggelire a sültvér. A nap folyamán egyre többen csatlakoztak a programhoz, délután már kóstolójegy vásárlásával bárki megízlelhette a sült kolbászt és sült hurkát. Ami megmaradt a disznóból, azt füstre teszik és húsvétkor szolgálják fel az Arácsért Alapítvány akkori rendezvényén.

 

2014.01.25   Arácsi disznóvágás

Igazán ideális időben, hideg téli napon rendezték meg az arácsi disznóvágást. A 180 kilós disznót Szentantalfáról hozták és minden féle finomság készült belőle, az arácsiak véres- és májashurkát, kolbászt és sülthús is kóstolhattak a Szent Benedek iskola udvarán. A receptet nem árulták el a szervezők, a magyar hagyományoknak megfelelően legalább nyolcvan évre titkosították azt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT