MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Mikulka Katalin csoportvezető, Nők a Balatonért Egyesület

Találatok száma: 6

 

2015.05.06   A Pajtás hajó emlékezete

Május 6-án délelőtt érkezett meg Balatonfüredre az a három szekszárdi gimnazista, akik túlélték 1954-ben a Pajtás hajó tragédiáját. A három férfi Tóth-Bencze Tamásnak és Mikulka Katalinnak mesélték el emlékeiket, mutatták meg archív fotóikat a szerencsétlenségben elhunyt három osztálytársukról. A Helytörténeti Gyűjteménybe az elkövetkezendő időszakban további túlélők és a mentésben résztvevő vitorlázók is el fognak látogatni, hogy elmeséljék saját szemszögükből a történteket.

 

2015.03.22   Koszorúk a Balatonban

Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz világnapjává, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. A cél hogy óvjuk, védjük környezetünket és ezen belül a Föld vízkészletét. 2015-ben a Víz Világnapjának kiemelt témája a "Víz és a fenntartható fejlődés" volt, ennek szellemében rendezte meg programjait a Nők a Balatonért Egyesület is. Vasárnap Füreden megkoszorúzták a Balatont.

 

2015.03.16   Bővülő programkínálat a Víz Világnapján

A Nők a Balatonért Egyesület balatonfüredi csoportja egész hetes programsorozattal készül március 22-ére, a Víz Világnapjára. Az érdeklődők többek között betekintést nyerhetnek a vízmű helyi üzemének tevékenységébe, valamint megismerhetik a strandüzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat is. Szombaton előadásokkal és vízimentő bemutatóval várják a lakosságot a yacht club területén, vasárnap pedig hagyományosan megkoszorúzzák a Balatont. Vasárnap ingyenes lesz a Bodorka központ látogatása.

 

2014.07.25   189. Anna-bál: koszorúzás, szívhalászat

Az Anna-bál leginkább várt kísérőrendezvényére idén is sok első bálozó és vendég látogatott el. Az ország számos pontjáról és Balatonfüred testvérvárosából, Germeringből is részt vettek a szívhalászaton. A hagyományoknak megfelelően a Jókai hajóról szórták be a férfi nevekkel ellátott faszíveket a vízbe, a halászatot követően pedig értékes nyereményeket vehettek át a hölgyek.

 

2014.03.23   Koszorúk a Balatonban

A Nők a Balatonért Egyesület immár hetedik éve tart megemlékezést a Víz Világnapja alkalmából. Az évről-évre bővülő eseményt az idén a Tagore-sétányon rendezték meg, ahol a kedvezőtlen időjárás miatt végül csökkenteni kellett az előre meghirdetett programon. A hagyományos tókoszorúzás azonban nem maradt el.

 

2014.02.13   Új csoportvezető a Nők a Balatonért Egyesületben

A Nők a Balatonért egyesület balatonfüredi csoportját ezentúl Mikulka Katalin vezeti, a korábbi vezető dr. Lázár Jánosné továbbra is segíti a szervezet munkáját. A tisztújításon kívül egy interaktív előadással is várták az érdeklődőket a Városi Könyvtárban megtartott programon. Egy kutatás eredményét ismerhették meg a jelenlévők, amely különböző országok élelmiszer fogyasztási szokásait vizsgálta.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT