MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Wallner Krisztina táj- és kertépítész

Találatok száma: 2

 

2017.02.20   Balatonfüred jó példa a parképítésben is

A magyarországi "zöld szakma" szakembereinek legnagyobb találkozóját rendezték meg február 15-17. között Balatonfüreden. Közösen a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások, a Magyar Kertészeti Árudák és a Magyar Faápolók Egyesületének szakmai rendezvényével, háromnapos konferenciát rendezett a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége. 120 cég és közel 300 résztvevő vett részt a találkozón, ahol Balatonfüred utóbbi években elért eredményeit is méltatták. Nincs ugyanis az országban még egy olyan város, ahol közel három kilométer hosszban újult meg terület. A parti sétány arculata, gondozottsága kivívta a szakemberek elismerését.

 

2014.06.24   Megújul a Tagore sétány

A város tervei szerint hamarosan megújulhat Balatonfüred egyik legfrekventáltabb része, a híres Tagore sétány. A környékbeli parkok és sétányok korábban már új arculatot kaptak, megújult a Vitorlás tér és most is folyik az Aranyhíd sétány rekonstrukciója. A tervek szerint, melyeket június 27-én egy lakossági fórumon is egyeztetnek, nem lenne nagy léptékű a beruházás, ráncfelvarrásról van szó. Új burkolatot kapna a gyalogos járda, eltűnne a parti láncos korlát és egységes arculatot kapnának a meglévő üzletek is, hiszen jelenleg az ő kitelepülésük nem homogén.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT