MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Batyki István elnök, Lóczy Barlangért és Kéki-völgyért Egyesület

Találatok száma: 4

 

2016.07.02   Közadakozásból állítottak keresztet a Kéki-völgyben

A Tamás-hegyen lévő óriáskereszt évek óta vigyáz a városban élőkre, népszerű kirándulóhellyé is vált. Ezúttal a Lóczy Barlangért és Kéki Völgyért Egyesület állított fel keresztet a völgy bejáratánál, ahol szintén megállhat a lelki feltöltődésre vágyó utazó. A kereszt egy eddig elhanyagolt területen, egy illegális szemétlerakó helyén áll, amelyet a völgyben telekkel rendelkező lelkes lokálpatrióták tettek rendbe. A fejlesztéseket saját forrásból biztosítják, hamarosan szalonnasütőhelyekkel bővül az itt található pihenőpark.

 

2015.05.01   Májusfa Kéken

Régen májusfát legények állítottak a lányos házaknál. Ma már a tavaszünnep része, amit Balatonfüreden egyre kevesebb helyen látni. A Kéki-völgyiek azonban a jó társaság kedvéért hosszú évek óta májusfát állítanak, amin - biztos, ami biztos - valaki állandóan mászik felfelé.

 

2013.12.19   Civilek a Kéki-völgyért

Jelentős fejlesztés zajlik Balatonfüreden a Kéki-völgyben, ahol civil összefogással és a város támogatásával hamarosan új szabadidős terület alakulhat ki. A korábban állami tulajdonban lévő vízműves területen, az ottani telektulajdonosok alakítanak ki íjász pályát, illetve szalonnasütő helyeket. Elsősorban a gyermekes családoknak kedvez majd a labdajátékokra is alkalmas terület.

 

2008.10.03   Aszfaltozás a Kéki-völgyben

Újabb útszakaszt aszfaltoztak le az elmúlt héten a Tamás-hegy oldalában, a Kéki-völgyben. Az itteni kert-és ingatlantulajdonosok 3 éve egyesületet alapítottak és már akkor megkezdték az útépítést. A mostani harmadik szakasz is önerőből készült. A beruházás 1 millió 810 ezer forintba került.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT