MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Császár Attila esperes, Dunántúli Református Egyházkerület

Találatok száma: 6

 

2016.11.12   Világíts! - református hittanos találkozó Füreden

Több mint 600 diák gyűlt össze a II. Dunántúli Felső Tagozatos Hittanos találkozón, amelyet Világíts címmel, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendeztek meg november 12-én. Az egész napos programra többek között Csurgóról, Tatáról, Pápáról érkeztek diákok, de természetesen a füredi gyerekek is ott voltak a találkozón.

 

2016.06.21   Tízezer embert várnak a füredi református hétvégére

"Tóvá lesz a délibáb és víz fakad a szomjú Földön", ezzel a mottóval rendezik meg a hétvégén a 7. Református Egyházi Napok Dunántúl elnevezésű fesztivált. Péntektől vasárnapig a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz a fő bázis, de az arácsi és balatonfüredi református templomban is lesznek rendezvények. Komoly forgalomkorlátozásokra is számítani kell a környéken, ahol minden lehetséges helyen parkolókat alakítanak ki, a Horváth Mihály utca ezen szakaszát teljesen le is zárják. Több mint tízezer embert várnak a szervezők, lesznek koncertek, kiállítások, gyermekprogramok és számtalan Istentisztelet.

 

2016.01.12   A doni áttörésre emlékeztek

73 évvel ezelőtt 1943. január 12-én kezdődött meg a Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban, amelynek következtében a közel kétszázezres II. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 125-130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy estek fogságba. Idegenben, a hitleri Németország érdekei mellett, hiányos fegyverzettel kellett harcolniuk a magyar katonáknak. A katasztrófa áldozatainak tiszteletére a Katona a hóban szobornál tartottak megemlékezést.

 

2015.11.02   Halottak napi közös ima

Közös ökumenikus imát tartottak 2-án a füredi egyházak a köztemetőben, amelyhez csatlakoztak az arácsiak is a hősi emlékműnél.

 

2015.03.15   A magyarok nem vesztes nép, hanem egy győztes nemzet

Március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóján emlékeztek a hősökre Balatonfüreden. A városi ünnepségen Császár Attila esperes mondott beszédet, melyben hangsúlyozta: a magyarok nem egy vesztes nép, hanem győztes nemzet, amely ura és irányítója a sorsának, március 15-e példáját értve merjük és akarjuk elhinni, hogy újra győztes nép lehetünk. Délután közös szavalással, színházi előadásokkal, filmvetítéssel, verbunkos koncerttel várták az érdeklődőket.

 

2015.01.11   Esperesként folytatja Császár Attila

Január 11-én ünnepélyes keretek között iktatták be hivatalába a Veszprémi Református Egyházmegye új esperesét Császár Attila lelkipásztort. Az arácsi református templomban megtartott ceremónián letették az esküt az egyházmegye új tisztségviselői is. A megválasztott esperes szerint az eddigieknél jóval nagyobb elfoglaltságot jelent az új szolgálat, hiszen mostantól, hat éven keresztül Arácsra futnak be az egyházmegye hivatali ügyei. Császár Attila szerint a jövőben elengedhetetlen a történelmi egyházak szorosabb együttműködése. Az új esperest köszöntötte többek között Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, dr. Korzenszky Richárd tihanyi perjel és dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT